Én drept og seks skadet: «NORSK» ISLAMIST AMOK MED KNIV I HAMBURG

 

KAMP: Tysklands største avis, Bild Zeitung, onlineutgave lørdag. Foto: Faksimile Bild.de

En 26 år gammel palestinsk islamist gikk amok med en stor kjøkkenkniv inne på et supermarked i Barmek i Hamburg fredag ettermiddag. En  50 år gammel mann ble drept og seks andre menn ble tildels hardt skadet. Avisen Bild skriver at mannen snakker norsk og bodde i Norge mellom 2009 og 2011.

Mannen, som tysk presse kaller Ahmad A, kom som asylsøker til Tyskland og hevder at han er palestiner fra De forente arabiske emirater. Men på grunn av manglende ID-papirer har det vært vanskelig å returnere han til Emiratene.

Mannen begynte sin asylturné i Vest-Europa i 2009 da han via besøk i Gaza dro til Egypt og tok et fly til Norge. Etter to år på asylmottak i Norge, dro han til Sverige hvor han angivelig skal ha en bror. Derfra gikk turen til Spania, og siden til Tyskland. Mannen skulle utvises til Emiratene, men tysk politi ventet på noen ID-papirer da mannen gikk amok inne på et supermarked i Hamburg fredag ettermiddag.
Store anti-terrorstyrker ble i all hast sendt til bydelen Barmek nordøst i Hamburg hvor dramaet utspant seg. Flere menn prøvde å overmannen terrorist ved å kaste stoler mot mannen som veivet med den store kniven  og forsøkte å skade flere utenfor butikken. Politiet som kom til fikk fort kontroll over 26-åringen, som ble lagt i bakken.
Ifølge nettutgaven til avisen Bild skal mannen ha tatt kjøkkenkniven fra et stativ inne i butikken, revet av plastinnpakningen, før han startet angrepene mot andre handlende.
En mann på 50 døde av skadene han fikk, og fem andre menn i alderen 19 til 64 fikk til dels alvorlige skader både inne i forretningen og like utenfor.

SNAKKET NORSK: Kniv-terroristen i Hamburg var «nordmann» mellom 2009 og 2011. Fredag drepte han én og såret seks andre i Hamburg. Foto: TWITTER

 

Ifølge vitner som Bild referer, skal mannen ha ropt «Allahu Akbar» (Gud er største), mens han angrep skrekkslagne handlende fredag ettermiddag.
Store politistyrker gikk senere inn i et asylmottak hvor mannen bodde. Ifølge Bild skal mannen være kjent som en aktiv islamist og stadig ropte ut islamske slagord på asylmottaket han bodde i. Mens han tidligere ofte skal ha blitt sett beruset og hasjrøykende, har han den siste tiden endret livsstil. Han begynte å vanke i en av Hamburgs moskéer og kjøpte seg nye klær tilpasset sin nye islamistiske livsstil.

Tysk politi skal ha kjent til hans religiøse oppvåkning, men bedømte mannen som en ikke-voldelig islamist.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.