Rekordsalg av bobiler: Og forhandlere danner stor kjede

REKORDMANGE SATSER PÅ BOBIL: Ca.. 3000 nordmenn kjøpte en ny bobil i fjor. Årets salg så langt tyder på ny rekord.

Åtte norske forhandlere av bobiler og campingvogner har slått seg sammen i løpet av det siste året, og lanserer nå en ny, norsk kjede. Målet er å bli ledende i Norden. I fjor ble det solgt 3000 bobiler og 2600 campingvogner i Norge.

– Under nytt, felles navn rulles nå Ferda ut i hele landet. Som forhandler blir vi størst i Norge allerede fra start, målt i antall utsalgssteder. Ambisjonene omfatter hele det nordiske markedet, med Sverige som det neste, naturlige satsningsområdet, sier Bengt Heggertveit, konsernsjef i den nye grupperingen i en pressemelding

Ferda eies av Adolfsen Group og tidligere eiere av Sørlandets Caravansenter, som ved etableringen av et nytt, felles selskap la grunnlaget for kjeden i fjor sommer.

Etter flere senere oppkjøp er kjeden nå representert i Fauske, Bjerkvik og Nordkjosbotn i nord, Ålgård, Grimstad og Jessheim i sør samt i Ålesund. I tillegg er Hjulet Caravansenter på Vinterbro i Ås kommune nylig blitt kjøpt opp.

– Med denne kjededannelsen starter også det som trolig vil bli en langsiktig strukturendring i bobil- og caravanbransjen, etter samme mønster som vi også har sett i bilbransjen. Det vil komme flere oppkjøp i tiden fremover, sier Heggertveit.

Rekordhøy etterspørsel

2016 ble et rekord-år for bransjen, med salg av mer enn 3000 nye bobiler og 2600 campingvogner. Den sterke utviklingen har fortsatt i år.

– Etterspørselen har forsterket seg ytterligere gjennom årets syv første måneder, så oppstarten for Ferda kommer på et tidspunkt da markedet er knallsterkt.

Trenden fra første halvår fortsatte i juli, og bransjens samlede salg av bobiler lå ved utløpet av måneden drøyt 16 prosent foran fjoråret. Salget av campingvogner var opp rundt 11 prosent.

– Alt tyder nå på at 2017 blir et nytt toppår. Isolert sett lå bobilsalget i juli nærmere 20 prosent høyere enn samme måned i fjor, så trenden ser bare ut til å forsterke seg, sier Heggertveit.

Teller ned til messe

Høy vekst for camping på hjul henger sammen med at ferieformen gir stor

REKORDÅR: Nordmenn kjøper bobiler og campingbiler som aldri før. Og nå skjer det en kjededannelse blant saalgsstedene. Foto: Ferda

frihetsfølelse og mulighet til å reise dit man vil, tror Kåre Johan Røinås, som er markedssjef i Ferda.

– Dette appellerer til stadig flere nordmenn. Sterk produktutvikling og mange nye finesser de senere årene har dessuten gjort at moderne campingferie både er lettvint og komfortabelt, og har blitt et alternativ også for nye kjøpergrupper, sier Røinås.

Bransjen teller nå ned til den årlige Caravanmessen, som arrangeres på Lillestrøm fra 14. til 17. september.

– Dette er den største og viktigste samlingen for alle norske campingentusiaster, og byr på full oversikt over neste sesongs nyheter fra de ulike produsentene. Messen kan også gi høstsalget et ekstra løft, sier Røinås

Leave a Reply

Your email address will not be published.