BRAKVALG FOR LISTHAUG OG DALE I MØRE OG ROMSDAL

Frp gikk frem 2,2 prosentpoeng til 22,3 prosent da 99,8 prosent av stemmene i Møre og Romsdal var opptalt. Lenge lå den an til at Frp skulle komme inn med tre mandater, og bli det største partiet i fylket, men partiet ble slått av Høyre på målstreken. Sylvi Listhaug får med seg Jon Georg Dale til Stortinget hvis de ikke fortsetter som henholdsvis innvandringsminister og landbruksminister.

 

JUBEL: Sylvi Listhaug kunne slippe jubelen løss på Facebokk i dag tidlog. Foto: Faksimile fra Facebook

Høyre med en oppslutning på 23,6, prosent, får tre mandater på Stortinget fra fylket på Nordvestlandet.
Også i Møre og Romsdal fikk Ap en solid nedgang på 3,8 prosent og endte på 21,3 prosent, mens Kristelig Folkeparti fikk utjevningsmandatet i fylket.
Dale sier til Sunnmørsposten at de har greide det som ingen mente var mulig, og at han er nå er motivert til å fortsette som statsråd. Også Listhaug er motivert til å stå på videre, «men så får damene (Solberg og Jensen) vurdere hva som er best» som hun uttrykte det overfor Aftenposten.
Listhaug vil ikke selv vurdere sin egen effekt på valget, mens det vil gjerne fylkesleder Frank Sve i Møre og Romsdal Frp.
– Listhaug har hatt stor effekt, men oppslutningen er også et resultat av at vi også har hatt landbruksministeren samt partiets parlamentariske leder på Stortinget, Harald T. Nesvik, sier Re.

 

POPULÆR: Jon Georg Dale er også svært populær i sitt hjemfylke. Foto: Regjeringen

Det er første gang Sylvi Listhaug kommer på Tinget med fast plass. Tidligere har hun vært vararepresentant både fra Møre og Romsdal og Oslo.
Til mediene kunne hun også fortelle at årets valgkamp ikke bare har vært lystig og hyggelig. Hun beskriver valgkampen som «svært skitten».
– Høydepunktet i denne valgkampen har vært å reise rundt i hjemfylket. Bunnen har vært all skittkastingen fra Arbeiderpartiet, fastslår en av Norges merst populære politikere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.