ISRAELSK FLAGG I SKOLEBOK SKAPER RASERI I EGYPT

 

ISRAELSK FLAGG: Et israelsk flagg over Israel ble for mye for egyptiske myndigheter.

Saken stod først på trykk i den israelske avisen Yedioth Ahronot og er siden gjengitt i miff.no som er nettsidene til Med Israel for Fred (MIFF).
Nå må utgiveren – som ikke er knyttet til myndighetene – komme med en forklaring på hvorfor de greide å gjøre denne «brøleren» og benytte et israelsk flagg på landområde som araberne mener bør hete Palestina.
Utgiveren av boken « Vårt arabiske hjemland. Geografiske trender og islamsk kultur» sier at det hele var en glipp og at flagget vil bli byttet ut med et palestinsk flagg i fremtidige utgaver. Selv det var ikke nok for myndighetene.
Kritikere av boken mener utgiveren nå må ta kontakt med alle biblioteker og skoler som har fått bøkene.
Nå skal etterforskerne finne ut om utgiverne hadde lisens fra utdanningsdepartementet, og utdanningsdepartementet lover at siden med kartet snart skal bli fjernet fra bøkene uansett om bøkene finnes i skoler, butikker eller biblioteker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.