TO UNGE FLYKTNINGER FRA MIDT-ØSTEN ARRESTERT FOR T-BANETERROR I LONDON

 

 

ARRESTERT: Yahya Farouk fra Syria er arrest mistenkt for fredagens terrorhandling på T-banen i London.

Britisk anti-terror politi har arrestert to unge flyktninger fra henholdsvis Irak og Syria som mistenkte for terroraksjonen på T-banen ved Parsons Green i London fredag morgen. Både Yahya Faroukh (21) og en 18 år gammel iraker bodde hos samme fosterforeldre.
Faroukh kom til Storbritannia som såkalt «ensomkommende flyktningebarn» i 2013 og fikk bo hos Penelope og Ronald Jones sør i London. Paret har de siste tiårene har hatt et stort antall unge asylsøkere boende hos seg.
Farouk studerte på West Thames College og hadde jobb på et take-away restaurant i Hounslow. Politifolk utkledd som uteliggere pågrep Farouyk da han forlot sin arbeidsplass lørdag kveld.
En 18-åring ble lørdag morgen arrestert på en av fergeterminalene i Dover hvor han etter all sannsynlighet prøvde å rømme landet.

FANGET: Et av de mange overvåkningskameraene i London fanget trolig en av de terrormistenkte bærende på en Lidl-pose emd bomben på vei til T-banen. 

Daily Mail skriver at 21-åringen forandret seg da han for 11 uker siden fikk melding om at hans far hjemme i Damaskus var død.
30 mennesker ble skadet da den hjemmelagde bomben gikk av inne i en stappfull T-banevogn på District Line ved Parsons Green.
Mye tyder på at bomben, som lå i en Lidl handlepose, ikke detonerte slik den skulle.
Angrepet er den femte på seks måneder i Storbritannia og myndighetene hevet trusselnivået til høyeste nivå etter eksplosjonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.