Tre israelere drept av palestiner i Har Adar

 

DREPT: Politimannen  Solomon Gavriyahog (t.v.) og  sikkerhetsvaktene Or Arish og Youssef Ottman (t.h.) som  ble drept i Har Adar.

En palestinsk firebarnsfar skjøt og drepte tre israelere ved byen Har Adar på Vestbredden tirsdag. Palestineren Nimer Jamar tok frem en pistol og skjøt fire personer, før han selv ble skutt. En politimann og to sikkerhetsvakter døde.
Nimer Jamar hadde tillatelse til å jobbe i bosetningen Har Adar hvor han hadde jobbet i flere år. Vaktene reagerte på måten Jamar oppførte seg da han kom på jobb. Da han ble bedt om å stoppe, trakk han frem en pistol og skjøt rundt seg.
Solomon Gavriyah (20), som jobbet i grensepolitiet samt de to sikkerhetsvaktene Or Arish (25) og Youssef Ottman (25) døde på stedet, mens en tredje person ligger hardt skadet på et sykehus. Youssef Ottman kom fra den israelsk-arabiske byen Abu Gosh som ligger i nærheten av Har Adar.

NÆR JERUSALEM: Har Adar ligger 15 km fra Jerusalem. Foto: D. Soley/Wikipedia Commons

Det er sjelden at palestinere som har arbeidstillatelse i israelske bosetninger, begår terrorangrep.
Har Adar ligger 15 km vest for Jerusalem og har en befolkning på 3900. Ca. 600 palestinere har arbeid i byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.