SELVAAG VI BYGGE NORD-EUROPAS STØSTE AKVARIUM PÅ FORNEBU

FERDIG 2022-23: Det nye akvariet på Fornebu kan stå ferdig i 2022-23 samtidig med at den nye T-banen til Fornebu åpnes. Foto: Haptic Architects/MIR

Storentrepenøren Olav H. Selvaag vil bygge Nord-Europas største akvarium på Fornebu. Akvariet skal ligge som to skjell – delvis ute i vannet – ved den tradisjonsrike Sjøflyhavna.

Oslo har helt siden 1939 planlagt bygging av et akvarium – både i Rådhusets kjeller og på Filipstad. Nå ligger Bærum fremst i kappløpet om Oslo-områdets akvarium.
Selvaag forteller til Aftenposten at det blir et akvarium med et areal på mer enn 10.000 kvadratmeter og over syv millioner liter – noe som vil gjøre det større en Den blå planet i København. Akvariet i København trekker man mer enn én million besøkende i året.
– Vi skal skape et fantastisk akvarium som blir en av landets vakreste og ledende attraksjoner og et kraftsentrum for forskning og kunnskap. Dette blir Norges nasjonale akvarium, sier Selvaag til Aftenposten.

SKJELL: Akvariet vil ligge som to skjell i vannkanten på Fornebu, og inneholde syv millioner liter vann. Foto: Haptic Architects/MIR

Selvaag sier at det er havet som har lagt grunnlaget for det fantastiske velferdssamfunnet vi har i dag – uten havet hadde vi ikke eksistert som nasjon. Han mener det nå er på tide å få et nasjonalt akvarium.
– Selve bygget er et arkitektonisk smykke og skal bygges i en kvalitet som vil løfte Bærum og Norge som turistmål. Et vakkert og lavmælt signalbygg tilpasset norsk skjærgård og som speiler overgangen mellom land og hav. Det skal stå seg gjennom tidene til glede for alle oss og kommende generasjoner, sier Selvaag.

NÆR T-BANE: Akvariet vil ligge ca. 300 meter fra en av de planlagte T-banestasjonene på Fornebu og ligge ved en ferdig hurtigbåt-brygge. Foto: Haptic Architects/MIR

Storentrepenøren håper å komme i gang med bygget i 2020 slik at akvariet kan stå ferdig i 2022-23 samtidig som Fornebu har fått en T-bane på plass. Akvariet ligger også ved kaien for hurtigbåt som stod ferdig for et par år siden. Her gikk det en periode en hurtigbåt til Aker brygge i rushtiden på hverdager, som ble lagt ned på grunn av manglende interesse fra publikum.

Bærums ordfører  Lisbeth Hammer Krog (h) stiller seg positiv til Selvaags planer, og sier at akvariet passer godt inn i kommunens planer for Fornebu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.