Frp-irritasjon over Venstre og KrFs oppførsel i Nobel-striden

IRRITERT: MAnge i Frp er irritert over Krf og Venstres oppførsel i striden om Nobelkomiteen. Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Frps Ulf Leirstein sier til VG at Venstre og KrFs støtte til forslaget som kan hindre at Carl I. Hagen får en plass i Nobelkomiteen, vil få følger. – Vi har vår kandidat, og vi har én plass. Vi vil fremme Carl I. Hagen. Jeg tar utgangspunkt i at han blir valgt. Hvis ikke, har vi en ny situasjon på Stortinget som vi må ta konsekvensen av, sier Leirstein til VG.
Han sier til avisen at det er flere verv som skal fordeles før jul – blant annet en ny riksrevisor. Når temaet om en eventuell inntreden av Venstre i regjeringen nevnes, svarer Leirstein til VG:
– Jeg kommenterer ikke regjeringsforhandlingene. Det gjør Siv Jensen. Men du kan gjøre regnestykket selv. Det er noen av oss som er svært irriterte nå.
De to sentrumspartiene Venstre og KrF var enige med regjeringspartiene Høyre og Frp om å samarbeide om konstitueringen av Stortinget. Likevel går Venstre og KrF sammen med resten av opposisjonen om nye regler som kan gjøre det umulig å få valgt inn Frps kandidat til Nobelkomiteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.