POLITIBIL TOTALØDELAGT: TROLIG PÅTENT

 

ØDELAGT: En uniformert Mercdes Vito ble ødelagt i Oslo natt til  tirsdag. Brannen er trolig påsatt. Foto: Oslo-politiet

At biler brennes i Oslos innvandrertette bydeler er ingen nyhet lenger. Men natt til tirsdag opplevde Oslo-politiet at en av deres egne uniformerte biler plutselig stod i full fyr i Youngs gate sentralt i Oslo sentrum. En bensinkanne ble funnet like ved.

Det var ved 03-tiden politiet i Oslo fikk melding om at en av deres egne biler – en Mercedes Vito – stod i full fyr i Youngs gate like i nærheten av Sentrum politistasjon.
Bilen ble totalt utbrent og politiets første teori var at det kunne ha vært en teknisk feil i motorrommet. Men funnet v en bensinkanne like ved, gjorde at denne teorien raskt ble svekket.

Politiet setter nå sitt håp til at videoovervåkingen i området skal hjelpe dem til å finne spor. Ifølge politiet er det første gang i moderne tid at en uniformert politibil er blitt påtent og totalødelagt i Norge.

BILBRANNER: Bilbranner har blitt et vanlig syn i Oslos østlige bydeler. Her fire utbrente bilvrak på  Løren i nærheten av SInsen-krysset. Foto:Essensielt/ Morten Aasbø

Mazyar Keshvari, som er storingsrepresentant for Frp fra Oslo, uttalte til NRK i sommer at den siste tidens mange bilbranner i Oslo er et resultat av høy innvandring. Han viste til at Storbritannia, Sverige og Frankrike ikke hadde bydeler i brann før innvandringen ble stor. Han uttalte videre at det skapes mer kriminalitet og sosiale forskjeller der det bosettes mange ikke-vestlige innvandrere.
Uttalelsene kom etter at Oslo i sommer opplevde hele ni ulike bilbranner i løpet av noen få uker – alle i  innvandrertette områder på østkanten i Oslo. Politiet greier sjelden å pågripe gjerningsmennene bak de påsatte bilbrannene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.