RAZZIA MOT TYSKE VENSTREEKSTREMISTER

VENSTREEKSTREMISTER: Voldelige sosialisters skadeverk under G20-møte i hamnurg i sommer får nå et rettslig etterspill. Foto: Imgur

Fem måneder etter de omfattende og voldelige opptøyene under G20-toppmøte i Hamburg i sommer har tysk politi gått til omfattende razziaer mot venstreekstremister i i flere byer.Tidlig om morgenen slo politiet til mot 24 leiligheter i åtte delstater i Tyskland. 21 menn og kvinner er pågrepet.
Det ble gjort omfattende skader på butikker, bygninger, biler under opptøyene, og en rekke politifolk fikk til dels alvorlige skader under de omfattende oppløpene under G20-møte i Hamburg i juli i år. Politiet har i lang tid etterforsket flere av ekstremistgruppene som stod bak de voldelige opptøyene, som politiet nå mener var målrettede og nøye planlagt. Det gir rom for å sikte flere personer.
Politiet har spesielt vært på jakt etter lederne i ekstremistgruppen «Roter Aufbau Hamburg». De hadde før toppmøtet lagt ut video som oppfordret til vold mot politet og deltakerne på toppmøtet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.