Jet Airways: Styrmann skal ha klapset til kvinnelig kaptein i cockpiten

FIKK KLAPS: En kvinnelig kaptein på en Jet Airwys-maskin skal ha fått en klaps av en mannlig kollega i cockpiten. Foto: Jet Airways

En kvinnelig og en mannlig pilot i Jet Airways er satt på bakken etter at de åpenlyst kranglet i cockpiten før de skulle ta av fra London-Heathrow til Mumbai i India med 324 passasjerer. Den kvinnelig kapteinen kom gråtende ut av cockpiten hvor hennes kollega angivelig skal ha klapset til henne i ansiktet.
En representant for det indiske flyselskapet sier til BBC at det var en «misforståelse» i cockpiten mellom den kvinnelige flykapteinen og styrmannen 1. nyttårsdag.
Jet Airways sier videre at de to pilotene i selskapet er satt på bakken til selskapet har undersøkt mer hva som skjedde mellom de to kollegene.
I indiske medier forteller passasjerer at den kvinnelige kapteinen kom gråtende ut av cockpiten og fortalte at hennes kollega hadde dasket til henne. Pilotene skal også ha blitt kritisert for at de et par ganger begge forlot cockpiten noe som bryter med sikkerhetsbestemmelsene.
Flyet tok etterhvert av og landet trygt i Mumbai.
Jet Airways, som er delvis eid av Ethihad Airways fra Emiratene, er Indias nest største flyselskap etter statseide Air India. Jet Airways flyr både innenriks og utenriks. I Europa flyr de til London og Amsterdam etter at de i mange år brukte Brussel som hub i Europa.
India jar sett en voldsom vekst i flytrafikken de siste årene. Spesielt innenrikstrafikken. Luftfartsmyndighetene i USA nedgraderte ratingen til indiske flyselskaper etter flere tester i januar 2014, men har siden oppgradert ratingen for indiske selskaper. USA, hvor det bor 1,5 millioner med indiske bakgrunn, er et svært viktig for de to største indiske selskapene.
Jet Airways har eksistert siden 1993 og har hatt tre-fire mindre ulykker – som ikke har krevd dødsofre. De har i dag en moderne flåte på drøye 100 Boeing, Airbus og ATR-maskiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.