TYSKE PLAYBOY LANSERER TRANSPERSON SOM COVERMODELL

 

TRANSPERSON: Giuliana ble født som gutt. Etter kjønnsbytte pryder hun nå tyske Playboy. Foto: Faksimile av tyske Playboy

Den tyske utgaven av magasinet Playboy har for første gang en transperson som månedens covermodell. Det er Giuliana Farfalla (21), som ble født som Pascal Radermacher i Breisgau sørvest i Tyskland, som pryder covret på det tyske magasinet. Hun skiftet kjønn som 16-åring.
Giuliana forteller at hun helt siden barndommen følte at hun var født i feil kropp, og at hun nå håper å gjøre suksess som kvinne og ikke som transperson. Hun har allerede markert seg i Tyskland hvor hun er med i den tyske versjonen av «Next Topmodel» ledet av Heidi Klum. Hun skal også være med i programmet «Jungel Camp» senere i år.
Hun sier at hun vil inspirere andre transprsoner med sin suksess som modell.
Sjefredaktør for tyske Playboy, Florian Boitin, sier at Farfalla er et strålende eksempel på hvor viktig dert er å kjempe for selvbestemmelse. Han sier også at avgjørelsen om å benytte en transperson som forsidepike er gjort i Playboy-gründer Hugh Hefners ånd. – Han var en hardnakket motstander av alle former for utestengelse og intoleranse, sier den tyske Playboy-redaktøren.
Hugh Hefner døde i september i fjor, og var kjent som en hardslående forsvarer av seksuell frihet, sivile rettigheter og en rakrygget støttespiller for LGBT-bevegelsen. Allerede i 1981 – og siden i 1991 – presenterte Hefner den britiske transpersonen Caroline «Tuyla» Cossey i sitt blad. Cosseys langvarige kamp om å bli anerkjent som kvinne i den europeiske menneskerettighetsdomstolen, fikk stor oppmerksomhet i Playboy og ble personlig støttet av Hefner.
I dag er det Hefners sønn Cooper som er den kreative redaktøren av Playboy-konsernet. Han sier at en tysk transperson som covermodell var en «helt riktig avgjørelse» ettersom kjønnsrolle-problematikken nå er i stadig utvikling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.