SAS KJØPER OPPTIL 50 NYE AIRBUS-FLY

AIRBUS: SAS har allerede bestilt flere Airbus A350-fly (bildet) som vil komme inn i flåten de neste årene. Nå sier SAS at de trolig også satser på Airbus når det gjelder kjøp av kort- og mellomdistansefly. Foto: SAS

SAS velger Airbus fremfor Boeing når de i løpet av våren skriver kontrakt om kjøp av opptil 50 nye kort- og mellom-distansefly. Det fremgår av en intern e-post til de ansatte. E.24 skriver at SAS er i sluttforhandliger med den europeiske flyprodusenten Airbus.
– Vi er glade for å kunne meddele at vi nå er i avsluttende forhandlinger med Airbus, med det formål å underskrive en endelig avtale våren 2018 på en stor ordre av nye mellomdistansefly, skriver SAS til de ansatte.
Prislappen på kjøpet, som blir mellom 40 og 50 fly, vil være et sted mellom 25 og 30 milliarder kroner.
Knut Morten Johansen, som er informasjonssjef i SAS Norge, sier til E24 at de har valgt å være åpen overfor de ansatte når det gjelder flyordren for å skape motivasjon til å drive frem det videre omstillingsarbeidet i flyselskapet – hvor målet er å kutte kostnader.
– Beslutningen vil bli tatt av styret om et par måneder, forutsatt at man også oppfyller de mål som ligger i omstillingsprogrammet In Shape, hvor det gjenstår effektivisering på 2,2 milliarder svenske kroner, sier han til E24.
SAS har i dag både Boeing og Airbus-fly. Langdistanseflåten består av Airbus A330-A340 og er hovedsakelig basert på Kastrup, mens kort- og mellomdistanseflyene hovedsakelig består av fly i Boeing 737-familien. SAS vil på sikt fase ut Boeing-flyene.
Det er Airbus 320 og 321 som er de aktuelle flytypene for SAS nye fly. Neste år kommer også langdistanseflyet Airbus A350XWB inn i SASs flåte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.