RYANAIR: VIL KANSKJE GJENÅPNE RYGGE

 

RYANAIR PÅ RYGGE: Ryanair-fly på Rygge før de forsvant. Nå kan de være på vei tilbake til flyplassen øst for Moss. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Ryanair skal ha vært i samtaler med Rygge sivile lufthavn om gjenåpning av en Rynair-base på flyplassen sør for Oslo. Flyplassen ble stengt da det irske lavprisselskapet trakk seg fra flyplassen i 2016.
O`Leray kom med den overraskende uttalelsen på selskapets analytikerpresentasjon mandagHan sa også at de har lagt ned to baser – i franske Marseilles og Moss Lufthavn Rygge – på grunn av trusselen om å bli påtvunget fagforeninger. Nå virker det som om Ryanair aksepterer at de må snakke med fagforeninger.
For en uke siden ble det kjent at Ryanair for første gangen i selskapets historie hadde skrevet en frivillig fagforeningsavtale med britiske piloter.
Nå skal de være i samtaler om en gjenåpning av Rygge.
– Dette viser at det var riktig av regjeringen å ikke la seg presse da Ryanair kjempet mot flypassasjeravgiften. De er kjent for å utøve press på myndigheter, politikk og forvaltning rundt omkring i Europa for å slippe unna skatter og avgifter sier statsminister Erna Solberg til Nettavisen og poengterer at skatte- og avgiftsgrunnlaget i Norge skal være bredt og bidra til det grønne skiftet.
Et organisert og seriøst arbeidsliv er viktig, og det er bra at Ryanair endelig slutter å motarbeide at de ansatte organiserer seg. Hvis det også kan medføre arbeidsplasser på Rygge er det fint, sier hun.
Også Espen Ettre, styremedlem i Rygge sivile lufthavn, bekrefter til Nettavisen at det har vært kontakt mellom Ryanair og flyplassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.