ROLEX-GENERALEN

ROLEX-FAN: Visestatsminister i den thailandske militærjuntaen, Prawit Wongsuwan, tok makten fra “korrupte politikere”. Nå er han latterliggjort på Facebook med en klokkesamling verd mangfoldige millioner kroner. –Lånt av venner, er generalens forklaring. Foto. Facebook

Han var en av de sentrale arkitektene bak militærkuppet i Thailand i 2014. Generalene lovet de for alvor skulle slå ned på det de mente var korrupte politikere. Nå har nr. 2 blant juntageneralene, Prawit Wongsuwan, blitt fotografert med drøssevis av luksusur til en samlet verdi av mer enn ni millioner kroner.
General Wongsuwan er ingen smågutt blant de militære lederne – han er visestatsminister i landets militærregjeringen og juntaens forsvarsminister. Han står svært nær juntaleder og statsminister Prayut Chan-O-Cha.

PEN SAMLING: Generalens klokkesamling har vært et hett samtaleemne i Thailand den siste tiden. Men alle klokkene skal nå være levert tilbake til den egentlige eieren – en god venn av generalen.mFoto: Facebook

En populær thailandsk facebookside har fått mange nye klikk etter at de begynte å føre regnskap med alle de forskjellige luksusklokkene som visestatsministeren har rundt sitt venstre håndledd.
Til nå har de dokumentert blant annet 11 Rolex-ur, 8 Patek Philippes-klokker samt tre kostbare Richard Mille-urverk. Samtidig som de oppfordrer sine venner om å sende inne flere bilder de måtte komme over.
Også Thailands nasjonale anti-korrupsjon kommisjon (NACC) er blitt involvert i klokkejakten, og har bedt den mektige generalen om en forklaring på de svært dyre klokkene – som ikke helt rimer med generalens lønn.
NACC ledes av en tidligere underordnet til generalene, og NACCs bønn om en formell forklaring fra Prawit på luksusklokkene , har flere ganger blitt oversett og tidsfrister utsatt.
Prawit Wongsuwan korte forklaring er at dette er klokker han har fått låne av gode venner, og at de nå er levert tilbake. Og nylig meddelte han at hvis NACC mener han har gjort noe galt, så er han villig til å trekke seg.
Prawit Wongsuwan vendte tonsdag tilbake til Bangkok etter å ha deltatt på et ASEA-møte i Singapore. Han sa da at han ikke følte at det var noe krav om hans avgang. 74.0000 personer hadde da skrevet under på en kampanje mot han.
Thailenderne er delt i synet på den styrende juntaen, som lover et demokratisk valg i løpet av utgangen av året. Tidsfristen er imidlertid blitt forskjøvet tidligere. Protestene mot militærjuntaen har ikke vært mange og heller ikke

DYR PATEK: En Patek Philippe Annual Calendar Chronograph til drøye 700.000 norske kroner ble også observert på “anti-korrupsjons-generalen”. Foto. Facebook

39 kvinnelige aktivister fra gruppen Democracy Restoration Group (DRG) møtte opp på en politistasjon i Bangkok i dag etter at de ble arrestert under en demonstrasjon i januar. De har tillyst en ny demonstrasjon førstkommende lørdag.
Generalen tok makten ved et kupp i mai 2014, etter at Thailand i flere måneder hadde vært plaget av gateprotester. Generalen hevdet de gjennomførte kuppet for å verne om monarkiet og gjenopprette ro og orden.

Tekst: MORTEN AASBØ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.