STERKE JØDISKE REAKSJONER: BDS SLAPP INN I EU-PARLAMENTET

Jødiske grupper i Europa reagerer sterkt på at EU lot lederen for den sterkt anti-semittiske gruppen BDS , Omar Barghouti, fikk lov til å tale i EU-parlamentet nylig. BDS vil ødelegge Israel ved hjelp av boikottaksjoner og hevder Israel er «en apartheidstat».
Det var den venstreradikale gruppen «Progressive Alliance of Socialists and Democrats» – som samler sosialdemokrater og sosialister i EU-parlamentet – som hadde invitert Palestina-aktivisten til Brüssel.

MOT TO-STATS LØSNING: Palestineren Omar Baghouti leder den antisemittiske boikottbevegelsen BDS. Bevegelsen er nominert til Nobels fredspris av Rødt.

Daniel Schwammerthal, som representerer den jødiske gruppen «American Jewish Committee» i Brüssel uttalte i forbindelse med arrangementet at Omar Baghoutis tale var et grovt angrep på EU-parlamentets verdighet, de jødiske samfunnene i Europa og ellers i verden og fredsprosessen mellom Israel og palestinerne.
Schwammerthal var spesiell kritisk mot den portugisiske EU-parlamentarikeren Ana Gomes som har vært ledende i arbeidet med å få BDS til EU-parlamentet. Ifølge Schwammerthal har Gomes gjort palestinasaken og fredsprosessen en bjørnetjeneste ved å gi en plattform til en ekstrem aktivist som Omar Baghouti som helt åpent avviser en to-stats løsning.
Schwammerthal håper på vegne av AJC at mer moderate krefter inne for den venstreradikale partigruppen, sammen med EU parlamentets president, Antonio Tajani, vi ta til motmæle mot denne «skamfulle hendelsen».
I Norge har Rødt nominert BDS til Nobels fredspris. De norske kommunistene mener BDS er en fredelig bevegelse og at det er helt naturlig å sammenligne Israel med Sør-Afrika.
Til Dagbladet sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes:
– Palestinerne har lidd altfor lenge under militær okkupasjon, brutal undertrykkelse og åpent diskriminerende lover som gjør det umulig å bygge en fungerende økonomi, et fungerende samfunn og som forårsaker menneskelig lidelse, raseri og håpløshet som er vanskelig for oss å forestille oss.

Nominasjonen har vakt voldsom oppsikt og sinne i Israel. Den konservative Knesset-medlemmet Sharren Haskel sier til Jerusalem Post at BDS ikke er en fredsønskende bevegelse.
– Tvert imot, så er BDS en antisemittisk bevegelse som forsøker å demonisere staten Israel og underminere fredsbevegelsen, sier Haskel.
Hun mener BDS ultimate mål er å ødelegge staten Israel
Hun har, sammen med flere ledende politikere i Israel, sendt et brev til Norges ambassadør i Israel, Jon Hanssen-Bauer, hvor hun beskylder BDS-bevegelsen for å ønske Israels undergang.

REAGERER: Den israelske parlamentarikeren Sharren Haskel har sendt et  brev til den norske ambassadøren i Israel. Foto: Wikipedia Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published.