BRITISH AIRWAYS EIER VISER INTERESSE FOR NORWEGIAN

IAG: Eierselskapet til British Airways og Iberi, IAG,  skal være interessert i å legge inn et bud på Norwegian.Foto: Morten Aasbø/Essensiel

BA-eieren IAG vurderer å legge inn et bud på Norwegian. Det bekrefter IAG i en pressemelding. Norwegian skal være verdt rundt tre milliarder dollar – ca. 23 milliarder kroner.
Ifølge pressemeldingen anser IAG det norske selskapet som en attraktiv investering. Ifølge Bloomberg, som var først ute med nyheten, er det Norwegians merkbare konkurranse med British Airways på spesielt langruter som har gjort at de nå viser interesse for selskapet.
Norwegian sendt ved 12-tiden i dag ut en børsmelding der selskapet kommenterer oppkjøpsryktene og det faktum at IAG allerede eier 4,6 prosent av selskapet.

IAG: IAG eier i dag selskapene BA, Vueling, Aer Lingus og Iberia. Nå viser de interesse for å få med Norwegian i selskapet.

– Norwegian hadde ingen kjennskap til dette aksjekjøpet før det ble rapportert av medier midt på dagen torsdag, skriver Norwegian.
Norwegian skriver videre at de tror IAGs interesse i selskapet bekrefter bærekraften og potensialet i selskapets forretningsmodell og deres globale vekst.
IAG er allerede inne i lavprissegmentet ved selskaper som Aer Lingus, Vueling og Level. IAG eier også spanske  Iberia.

LEVEL: IAGs lavprisselskap Level kan bli søsterselskap til Norwegian. Foto: IAG

Ved siden av Bjørn Kjos´investeringselskap HBK, som sitter på aksjer for over to milliarder kroner i Norwegian, eier Johan H. Andersens Ferd og eks-rallykjører Egil Stenshagen aksjer for henholdsvis 300 millioner og 90 millioner kroner. Aksjefondet DNB Norge har aksjer som i dag er verd 330 millioner kroner i Norwegian.
Norwegian-aksjen steg 20 prosent på oppkjøpsryktene, og Oslo Børs skal nå ha innført børspause i aksjen.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.