Palestinas president med antisemittisme

 

ANTISEMITTISME: Palestinas president Mahmoud Abbas kom med klare antisemitiske uttaleer under en tale i Ramallah nylig. Foto. Skjermdump fra Memri TV

Palestinas president, Mahmoud Abbas, sier Holocaust var «et resultatet av jødenes finansielle aktiviteter». Uttalelsene kom i en tale direktesendt på palestinsk TV. Ifølge den aldrende diktatoren var massedrapet på jøder under andre verdenskrig ikke antisemittisme, men resultatet av jødenes finansielle aktiviteter.

De oppsiktvekkende uttalelsene kom under en 90 minutters lang tale i det palestinske nasjonalrådet i Ramallah på Vestbredden mandag. Abbas sa at uttalelsene var basert på bøker skrevet av «jødiske sionistforfattere».
Abbas gjentok de klassiske antisemittiske påstandene om at jødene drev med «umoralske pengelån, bankdrift og lignende», og at dette var bakgrunnen for massedrapene og ikke deres religion.
Reaksjonen på de oppsiktvekkende uttalelsene lot ikke vente på seg. En talsmann for Israels statsminister Benjamin Netanyahu, sa at Abbas uttaleser er «anti-semittiske og patetiske».
Den kjente israelske diplomaten Michael Oren er like kritisk og konkluderer sarkastisk via sin Twitter-konto. «Now there´s a peace partner» (Der har vi en fredspartner).
Også Anti-Defamation League (ADL) er krasse i sin kritikk av den palestinske lederen:
«Vi fordømmer de antisemittiske påstandene til Abbas, hvor han gir jødene skylden for Holocaust gjennom sin sosiale oppførsel og finansielle grunner. Han aviser også jødenes tilknytning til Israel,» skriver ADL.
Abbas sa også at sionistene samarbeidet med nazistene og at Israel ikke var et jødisk prosjekt, men noe britene satte i gang for å bli kvitt jødene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.