Groruddalen: FOTBALL FOR JUNIORER ER BLITT FOR FARLIG

TRUSLER: Et fotballag fra Tøyen i Oslo øst har trulkket sit juniorlag fra serien på grunn av trusler. Foto: Wikipedia Commons (illustrasjonsfoto)

Fotballklubben Sterling fra Tøyen i Oslo trekker juniorlaget fra serien. Etter første seriekamp på Kalbakken i Groruddalen på Oslo øst mener klubbens ansvarlige at det er blitt for farlig å spille kamper. Klubben frykter gutenes sikkerhet.
Sterling-leder Mohammed Fariss sier til NRK at han fryktet at kampen mot et lag fra Rommen på Grei-banen på Kaldbakken skulle ende i et masseslagsmål. Det var ikke spillerne på motstandernes lag han fryktet, men tilskuerne som kom for å lage bråk.
– Spillerne var redde i pausen. Det var en følelse av at her er noen ute etter oss, sier Fariss til NRK.
Trusselsituasjonen føyer seg inn i rekken av voldsepisoder med ungdom i Groruddalen i Olso øst de siste ukene.
Sterling mangler egen hjemmebane og spiller derfor sine kamper på Grei-banen på Kalbakken øverst i Groruddalen. 50-70 tilskuere møtte opp på kampen Sterling spilte mot Rommen.
Mohammed Fariss sier at det ikke er normalt med så mange tilskuere på kampene, og han fryktet derfor at mange av tilskuerne var kommet for å ta et oppgjør med enkelte spillere på Sterling-laget.
I pausen skal en av tilskuerne ha fortalt om en konkret trussel ute på banen.
«Noen skal bli stabba etter kampen», skal en tilskuer ha sagt da en Sterling-spiller skulle ta en corner.
Politiet kjenner til konflikten mellom forskjellige ungdomsmiljøer på Oslo øst og de var til stede under kampen og på T-banestasjonen da ungdommene fra Tøyen skulle reise tilbake.
En Sterling-spiller skal ha hatt med seg en machete til kampen på grunn av truslene han har vært utsatt for. Enkelte spillere skal også ha tilkalt familiemedlemmer under kampen.
Mohammed Fariss sier at det nå er for utrygt å spille kamper i Groruddalen.
– For oss er det en risiko å spille her, derfor måtte vi trekke laget, sier Fariss.

Leave a Reply

Your email address will not be published.