UDI HAR BEGYNT NY BEHANDLING AV «OKTOBERBARNA»

FÅR OPPHOLD: Mange afghanske menn vil nå få sine asylsøknader behandlet på nytt. Foreløpig har alle sakene som er behandlet endt med opphold på grunn av «sterke menneskelige hensyn». Foto: UNAMA (illustrasjonsfoto)

I underkant av 400 såkalte «mindreårige asylsøkere» har søkt asyl på nytt etter at Stortinget åpnet for dette i fjor høst.
Ifølge UDI vil 139 av de – alle fra Afghanistan – få en ny vurdering.
UDI har allerede begynt behandlingene av disse sakene – og foreløpig har alle sakene som er blitt behandlet endt med at mennene har fått opphold på grunn av «sterke menneskelige hensyn».
Det var i november i fjor at stortingsflertallet – mot Høyre og Frps stemmer – bestemte at afghanerne skulle få vurdert sin asylsøknad på nytt.
Dette er de såkalte «oktoberbarna» som fant veien til Norge i 2015 og som hevdet de var under 18 år. De fikk da midlertidig opphold til de rundet 18 år ifølge egne opplysninger om alder. De skule da bli returnert til Afghanistan.
Venstresiden på Stortinget protesterte kraftig på hjemsendelsen, og fikk altså med seg mellompartiene på at de skulle få en ny vurdering.
Ved siden av de som fortsatt befinner seg i Norge, må UDI nå også hente tilbake de afghanerne som befinner seg i utlandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.