– SV er et skremmende parti for jødene

NETTA: SV liker ikke at Israel og Netta Barzilai vant Eurovisions-finalen, og vil at Norge skal boikotte neste års finale i Jerusalem. Det får Suzanne Aabel til å reagere. Foto: Wikipedia Commons (CC-BY-SA4.0)

Bloggeren og programleder Suzanne Aabel tar et kraftig oppgjør med Sosialistisk Venstreparti og SV-politikeren Freddy André Øvstegård spesielt. Sistnevnte går i NRK ut og sier at han ikke vil at at Israel skal arrangere Eurovision-finalen i en by som også palestinere ser på sin hovedstad. 

I et innlegg i Minerva  www.minervanett.no (bak betalingsmur) skriver Suzanne Aabel:

«Hykleriet topper seg. Når man endelig øyner håp, når positive, store begivenheter skjer i konfliktfylte Midtøsten, og når Israel går hen og vinner Eurovision, kommer selvsagt Sosialistisk Venstreparti på banen og nekter å se fremover. I stedet fortsetter de å male på den samme usanne møkka si».

Aabel er av jødisk herkomst på morsiden, og selv om hun ikke er troende, regner hun seg som jødisk.

«Jødehat er i noen tilfeller dessverre en uhelbredelig sykdom. SV er et skremmende parti for jødene. Selv jøder jeg kjenner som anser seg som sosialister, vil ikke ha noe med SV å gjøre. Årsaken er at SV ikke tenker klart, og ikke ser etter realistiske løsninger for noen i Midtøsten.»

Aabel har sett seg lei over at Israel og israelere har andre spilleregler enn resten av verden:

For Guds skyld: Stå gjerne pal og boikott og still helt irrasjonelle krav til både Israel og landets artister, krav som ingen andre artister fra andre land i krig må stå til samme ansvar for. Kall gjerne det å kreve helt særegne, banale tiltak fra Israel for «israelkritikk». 

Hun fortsetter:

«Men hva heter det egentlig når man utpeker ett folkeslag til å agere, leve, bo, forsvare seg og puste på en annen måte enn hva man krever av resten av verden?»

Leave a Reply

Your email address will not be published.