TESLA SIER OPP 3600 KONTORANSATTE

TESLA MODEL 3: Tesla sier opp folk, men forventer for første gang i Teslas historie årsoverskudd når produksjonen av den kommende modellen Tesla 3 begynner for fult om få uker. Foto: Tesla

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla må si opp 3600 ansatte. Gründeren og Tesla Elon Musk sier det er nødvendig for selskapet å kutte kostnader.  Han understreker i en e-post til de ansatte at kuttet ikke vil berøre fabrikkarbeidere, men hovedsakelig kontoransatte.

Tesla har brukte og bruker enorme summer på utvikling, og selskapet har aldri greide å få hele regnskapsår med overskudd.

Selskapet med base i Palo Alto i California har eksistert i 15 år og har i dag i underkant av 40.000 ansatte. Tusk har jobbet hardt for å  få selskapet til å bli lønnsomt.

Tusk skriver i en twittermelding at oppsigelsene ikke vil omfatte fabrikkarbeidere og at den viktige produksjonen av den komme modellen Tesla 3 ikke vil bli rammet.

Elon Musk skriver i sitt oppsigelsesbrev til de ansatte at den sterke veksten i selskapet de siste årene har ført til at det har oppstått  «dobbeltroller» i administrasjonen som han nå ønsker å få vekk. Han innrømmer at det har vært noen svært tøffe telefonrunder han har måttet ta de siste dagene.

Det er ikke første gangen Tesla sier opp folk. Også i 2008 og 2017 har selskapet sagt opp folk. Aksjeholderne i Tesla er blitt forespeilet at Tesla vil gå med profitt  i inneværende og kommende kvartalsperiode.

Tesla har investert mye i  teknologi, fabrikkanlegg og i sitt nettverk av ladestasjoner. 

Men de har hatt mye tekniske problemer, blant annet med installeringen av roboter ved samlebåndene. 

Tesla skal også snart begynne produksjonen av semitrailere og mindre lastebiler.

Elon Musk har stor tro på selskapets  kommende modell, Tesla 3, som blir deres første bil i massemarkedet. Bilen vil koste fra ca. 35.000 dollar i USA.

LASTEBIL-TESLA: Tesla skal også produsere elektriske semitrailere. Posten og Bring er en av mange som  vil skaffe seg Tesla-trailere Foto: Posten

Tesla har de siste månedene produsert 3500 biler i uken, men når produksjonen av Tesla 3 kommer i gang for fult i løpet av få uker, regner de med at over 5000 biler vil forlate samlebåndene  per uke – noe som forhåpentligvis vil sørge for at Tesla vil gå med profitt.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.