ISRAEL-VENN OG FRP-POLITIKER BLE TRUET PÅ LIVET

 

Styremedlem i MIFF og aktiv Frp-er Kristoffer Vikan, fikk i fjor et trusselbrev festet på bilen og drapstrusler skrevet med ketchup på vinduene hjemme. – Jeg ble veldig redd, siden de skriver at de vet hvor familien min bor. Det var ikke noen dårlig spøk. Jeg oppfattet brevet som en drapstrussel, sier Vikan i et intervju med NRK Trøndelag. 

TRUSSELBREV: Truslene mot Vikan ble fremsatt i et brev samt i ketschup på vinduer hjemme. Foto: Privat

Truslene kom i fjor, men Vikan sier at han ønsker  å fortelle om truslene nå for å belyse hvor utsatt poitikere er for hets og sjikane.

Vikan er nestleder i Trøndelag Frp og kommunestyrerepresentant i Steinkjer. Han sitter også i hovedstyret til MIFF. Han anmeldte truslene til politiet, men sakejn ble henlagt ettersome politiet ikke fant ut hvem som stod bak truslene. 

Han ble kalt «jævla jødesvin»  i trusselbrevet hvor de også skrev at «en dag er det du som ligger med hodet ned i asfalten og blir undertrykt».

Vikan sier at han etter de første truslene i mai i fjor har han opplevd nye trusler.

NRK Trøndelag greide også i sin reportasje om Vikan få inn at  «MIFF er en omstridt organisasjon».

Noe som går MIFFs daglige leder Conrad Myrland til å reagerer.

– NRK er vel adskillig mer omstridt enn MIFF, med hundretusenvis av mennesker som har sterke meninger om dem? Jeg forstår ikke at journalisten bruker et slikt ord, særlig ikke i en sak der en av våre unge tillitsvalgte er truet på livet. Det er i beste fall umusikalsk, sier Myrland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.