SAUDIARABISK STUDENT FIKK PANIKK DA HAN MÅTTE STÅ VED SIDEN AV EN JØDE

FLYKTER: Den saudiarabiske studenten (med grønt flagg) nærmest flykter vekk da en israelsk student kommer opp på scenen med et israelsk flagg. Foto: Twitter

En ung student fra Saudi-Arabia med sitt lands flagg nærmest løp vekk  da en israelsk student kom opp ved siden av ham med et israelsk flagg. Saudiaraberen rømt til den andre kanten av scenen, og havnet ved siden av en student med et iransk flagg – også det landet en svoren fiende av Saudi-Arabia.

Episoden – som har fått bred dekning på sosiale medier – skjedde under en konkurranse for unge kjemistudenter i Slovakia forleden.

På videosnutten kan du se den saudiske studenten Badr al-Mulhim vifte med landets grønnhvite flagg mens  han kommer på senen for å motta en premie i konkurransen. Like etter kommer en jødisk student fra Tel Aviv, Raz Lotan, opp for å motta sin premie.

Han sklir lett inn  i rekken med andre studenter like ved saudiaraberen. Da sistnevnte oppdager at han står ved siden av en jøde med flagget til verdens eneste jødiske nasjon, blir han grepet av panikk, og nærmest løper til den andre enden av scenen. 

Men der må ha stå like ved en student som vifter med det iranske flagget.

Iran og Saudi-Arabia er som kjent nasjoner  som dyrker to forskjellige varianter av islam – henholdsvis shiamuslimsk og sunnimuslimsk – to former for islam som ikke er kompatible.

Men saudiaraberen blir likevel stående ved siden av iraneren  – litt forvirret.  Kanskje ikke fullt så ille som å stå på en scene side ved side med  en ekte jødisk kollega med et hvitt flagg påført en blå davidstjernen.

LES OGSÅ : EKS-AMBASSADØRTAR ET OPPGJØR MED SAUDI-ARABIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.