SVENSKE FORSTEDER BRENNER OG LØFVEN ER FORBANNET

 

PÅSATTE: Sverige ble natt til tirsdag rammet av en rekke påsatte branner. Mer enn 80 biler gikk opp i røyk bare i Gøteborg-området. Foto: Skjermdump Twitter

Over hundre biler ble natt til tirsdag påtent i innvandrertette områder rundt Gøteborg og Stockholm. Den svenske statsministeren er rasende og spør: – Hva faen holder dere på med? Lederen for Sverigedemokratene mener Sverige må be om hjelp fra EU og be militæret hjelpe politiet med å stoppe opptøyene.

Statsminister Löfven sier om nattens branner at de ser «ekstremt organisert ut». Han sier også at han er rasande og sier til ungdommen via

PÅSATTE: SVERIGE BLE NATT TIL TIRSDAG RAMMET AV EN REKKE PÅSATTE BILBRANNER. HER FRA G¨OTEBORG-OMRÅDET HVIR HELE 80 BILER GIKK OPP I RØYK. FOTO: SKJERMFUMP TWITTER

Sveriges Radio: – Dere ødelegger for dere selv, dere ødelegger for naboene deres.

Politiet skal tirsdag formiddag ha arrestert en del ungdommer mistenkt for bilbrannene.

På sosiale medier ligger det en rekke filmsnutter som viser maskerte  og svartkledde ungdommer som kaster molotovcoctails og steiner mot parkerte biler. Andre løp fra bil til bil med brennbar væske.

De første meldingene om biler i brann kom ved 21-tiden mandag kveld. Da brant flere biler rundt Frölunda torg like utenfor Gøteborg.

I Göteborg-området skal over 80 biler være utbrente. 

Siden kom også meldinger om påsatte bilbranner Hjällbo og Kronogården i Trollhättan – noen mil n0rd f0r Göteborg –også det innvadrertette drabantbyer. 

I Kronogården-området ble politi og brannvesen møtt av ungdomsgjenger som kastet stein mot dem.

Også i Stockholm-område ble det meldt om liknende bilbranner natt til torsdag – blant annet i Skärholmen. Også i Uppsala ble biler påtent.

På sosiale medier sammenligner svenske innvandrere  brannene i de svenske drabantbyene med krigen i  Sarajevo, invasjonen i Bagdad og klankriger i Mogadishu.

Det er ikke noe nytt at biler settes i brann i svenske forsteder. Det nye natt til tirsdag var omfanget og at brannene ble startet på en organisert måte.

Lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, som kan bli den største gruppen i svenske Riksdagen ved høstens valg 9. september, sier at Sverige bør vurdere å sette inn militære mot den organiserte kriminaliteten i de svenske forstedene.

SREMMENDE: Det var et skremmende syn som møtte mange beboere i svenske forsteder da de tittet ut av vinduene natt til tirsdag. Foto: Skjermdump Facebook

Sittende sosialdemokratiske statsminister Stefan Löfven, utelukker heller ikke et slikt tiltak. Til Aftonbladet sier han at dette ikke er hans førstevalg, men  at de trenger å se flere myndigheter samarbeide for å knekke de organiserte kriminelle som herjer i de svenske forstedene.

I 2017 var det mer enn 300 skyteepiosder i Sverige og 40 menesker døde. Tallene for 2018 ser ikke ut til å bli mindre dystre.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.