ISRAELSK SJARMOFFENSIV I EMIRATENE

SPORTSMINISTER: Den israelske sportsministeren, Miri Regev,  besøkte nylig Abu Dhabis storsmoske som den første offisielle israelske representanten. Foto: Facebook

Israel har  nærmet seg flere av Gulf-statene de siste månedene ettersom frykten for et sterkt Iran forener dem. Nylig besøkte den israelske sportsministeren Miri Regev Abu Dhabis stormoské. På sin facebookside kunne hun fortelle at hun var stolt over å være den første offisielle israelske personen som kunne skrive seg inn i moskeens gjestebok.

Regev var på besøk i Emiratene i forbindelse med en stor judoturnering hvor det israelske laget vant en gullmedalje. Israel og Emiratene har ingen diplomatiske forbindelser, men forholdet er blitt varmere den siste tiden på grunn av en felles frykt for et sterkt Iran med tilgang på atomvåpen

 Regev fortalte også at det var vanskelig å holde tilbake tårene da den israelske nasjonalsangen ble spilt i Abu Dhabi i forbindelse med medaljeseremonien.

Nylig ble det også kjent at statsminister Benjamin Netanyahu hadde vært på et besøk i Oman – det første besøket fra en israelsk leder på 22 år.

Netanyahu uttalte også i det israelske parlamentet nylig  at fryktet for iranske atomvåpen har gjort at Israel og flere arabiske land har et langt varmere forhold i dag enn på lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.