KRISTNE KOPTERE IGJEN RAMMET AV ISLAMSK TERROR

DØDE: Egyptiske militærmyndigheter har lagt ut bilder av drepte jihadister etter at de ble omringet i ørkenen sør for Kairo etter terrorangrepet mot kristne koptere fredag. Foto: Egyptiske militære

Egyptiske myndigheter hevder at de har drept 19 jihadister som de mistenker står bak terrorangrepet mot kopterne fredag. Terroristene åpnet ild da de ble omringet av egyptiske sikkerhetsstyrker i ørkenen. Egyptiske militærmyndigheter har lagt ut bilder av døde kropper i ørkensanden. Bilder som de militære har lagt ut, viser også et teltleir med IS svarte flagg.

I mai i fjor ble 28 kristne koptere drept da de vendte tilbake fra samme kloster i Minya-provinsen.

De muslimske terroristene stoppet flere busser med koptere og tvang passasjerene ut. Passasjerene ble meiet ned ettersom de nektet å konvertere til islam.

De kristne kopterne utgjør en minoritet på ca. 10 millioner mennesker av de ca. 100 millioner egypterne. Deres kirker har ofte blitt rammet av terrorangrep både i Kairo og ute i provinsene. I fjor tok IS på seg ansvaret for to bombeangrep mot to kirker som krevde 40 menneskeliv. 

Angrepene mot kopterne har økt etter at den «Den arabiske våren»  sørget for at regimet til president Hosni Mubarak ble tvunget til å gå av i 2011. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.