ISLAMIST PÅGREPET I DANMARK

Dansk sikkerhetspoliti i samarbeid med København-politiet, arrester i dag en person som er mistenkt for å planlegge en eller flere terroraksjoner i Danmark. Sjefen for dansk sikkerhetspoliti, Flemming Drejer, sier terrortrusselen i Danmark nå er alvorlig.

ALVORLIG: Operativ leder i dansk sikkerhetspolti, Flemmiing Drejer, mener terrortrusselen i Danmark nå er alvorlig.

Dansk politi arresterte i desember i fjor en gruppe islamister mistenkt for å forberede terrorhandlinger i Danmark. Poltieit er foreløpig svært tilbakeholden med opplysninger om dagens arrestasjon, som de foreløpig ikke vil knytte til gruppen av islamister som ble arrestert i fjor. Mannen som ble arrestert i dag vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Politiet mener at han har anskaffet eller gjort forsøk på å skaffe seg våpen og ammunisjon, for gjennomføring av én eler flere terroraksjoner i Danmark. I den planlagte terrorhandlingen skulle dansk politi og sivile beskytes.

Flere danske politikere reagerer med vantro på at en av deres innbyggere nå planla en terroraksjon når hele landet står samlet i kampen mot en usynlig fiende, koronaen.

SFs Pia Olsen Dyhr skriver på Twitter at det er redelsfullt at noen «formørkede personer» planlegger et terrorangrep. Hun takker politiet for at de har avslørt mannen, og maner til kamp mot islamsk terror som hun mener er en voldsom trussel mot danskenes måte å leve på.

TEKST: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.