Martine-saken: Norge fikk tilbud om utlevering av Abdulhak

DREPT: Martine Magnussen ble drept i London i 2008. Den mistenkte drapsmannen Farouk Abdulhak flyktet hjem til Jemen etter drapet. Foto: Metropolitan Police

Utenriksdepartementet fikk i 2013, via en norsk professor, et tilbud fra jemenittiske myndigheter om at den drapstiltalte Farouk Abdulhak kunne utleveres. UD sa tilbudet var interessant, men gikk ikke videre med tilbudet fra Jemen.

Farouk Abdulhak er rikmannssønnen fra Jemen som er mistenkt for å stå bak voldtektene og drapet på sin norske venninne Martine Magnussen i London i 2008. Abdulhak fløy hjem til Midt-Østen like etter drapet.

Det var professor i internasjonal politikk, Stig Jarle Hansen, som ifølge NRK, i 2013 ble kontaktet av jemenittiske myndigheter med et tilbud om å få Abdulhak utlevert. Hansen sier at han telefonisk tok kontakt med UD som svarte at tilbudet var interessant , men at han ikke hørte noe mer fra UD. Hansen hadde på den tiden kontakt med myndighetene i Jemen som sa de var interessert i å komme i kontakt med norske myndigheter. Norsk UD skriver i en e-post til NRK at det er britiske myndigheter som har hatt ansvaret for å få i stand en utlevering, men at også Norge har tatt opp saken i ulike sammenhenger.

Martines far, Odd Petter Magnussen, sier at han både er lei seg og forbannet over at norske myndigheter ikke reagerte på tilbudet fra Jemen. Han har tidligere kritisert norske myndigheter for å være for passive i saken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.