NORAD FRYKTER BISTANDSKUTT

FRYKY: Norad frykter at viljen til å gi uhjelp skal bli mindre som følge av koronapandemien. Foto.: Norad

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell frykter at de rike landene skal kutte i bistand som følge av koronapandemien. Solhjell, som har et budsjett på 37,8 milliarder krober til disposisjon, mener et kutt kan få dramatiske følger.

Solhjell viser til at Storbritannia allerede har kuttet i bistandsbudsjettet med 20 prosent, og Solhjell sier til Vårt land at EUs forslag til langtidsbudsjett heller ikke virker oppløftende.

– Private investeringer går ned, og sentrale givere kutter i bistand, konstaterer NORAD-sjefen, som er glad for at regjeringen har slått ring rundt norsk bistand og aktivt støtter arbeidet med å finne og distributere en effektiv vaksine mot koronaviruset.

NORAD mener den langsiktige konsekvensen av pandemien fortsatt er uklar, men ifølge fattigdomsforskerne vil en global inntektsfall på fem prosent føre til at 85 millioner flere mennesker blir erklært som ekstremt fattige.

Norad er også redd for at det skal bli økt korrupsjon i mange land på grunn. av koronapandemien. Korrupsjon har en tendens til å trives i krisetider, advarer ekspertene i NORAD.

Ved siden av Brasil og Colombia, det hovedsakelig muslimske land i Asia og Afrika som nyter godt av norsk uhjelp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.