Ingen plass for ulike meninger i svensk storavis

VOLSOMME ØDELEGGELSER: En svenske journalist får ikke lenger ytre seg i sin egen avis etter at han skrev at den svenske venstresiden nærmest gleder seg over plyndringene, brannnene og volden i kjølevannet av Floyd-saken. Foto: Skjermdump You Tube

Den svenske journalisten og lederskribenten Mats Skogkär får ikke lenger være journalist i den store svenske regionsavisen Sydsvenskan. Skogkär gikk på sin private Twitter-konto nylig ut og harselerte litt over den svenske venstresidens voldsomme glede over å se  opptøyene og plyndringene i de amerikanske storbyene:

« När man ser vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet, blir det också lättare att förstå dess strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här med en stor, invandrad, etnifierad och segregerad underklass»

PLYNDRING: Tusener av butikker er blitt plyndret de siste dagene i USA. Foto; You Tube

Ansvarlig redaktør i Sydsvenskan, Jonas Kanje, har tatt offentlig avstand fra uttalelsene til Skogkär, og omplassert journalisten til en jobb hvor han ikke lenger får skrive.

I en mail til det svenske fagbladet Journalisten sier Skogkär at han ikke vil godta omplasseringen. Han sier samtidig at hans Twitter-melding var «dum og aldri skulle ha vært publisert». Men han angrer ikke mer enn at han har latt sin twitter-melding bli stående.

Sydsvenskan var tidligere kjent for å være en uavhengig og liberal avis. I dag er den eid av Bonnnier-konsernet.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.