NYETABLERTE FLYR SATSER OGSÅ PÅ BOEING 737-800

FLYR: Det nye norske flyselskapet Flyr vil i likhet med sine konkurrenter SAS og Norwegian satse på flytypen Boeing 737-800 når de kommer på vingene senere i år. ILUSTRASJON: Flyr

Det nye norske flyselskapet Flyr vil i likhet med Norwegian og SAS satse på flytypen Boeing 737-800 når de starter opp i løpet av våren/sommeren. Selskapet antyder at de vil begynne med en flåte på åtte fly som vil fly mellom Oslo og seks norske byer.  De har også planer om å fly til København, Nice og de tre spanske feriedestinasjonene Barcelona, Alicante og Malaga. Selskapet har også, planer om å fly Bergen-Alicante.

Det var i oktober i fjor at flyveteranen Erik G. Braathen, tidligere sjef for Braathens SAFE, lanserte det nye norske flyselskapet. Siden har han ansatt Tonje Wikstrøm Frislid som ny toppsjef. Hun kommer, i likheten med flere andre nyansatte, fra kriserammede Norwegian.

Det er foreløpig ikke mulig å kjøpe noen billetter på selskapets nettsider, men selskapet skriver i en pressemelding at de håper å komme i gang med billettsalget  i løpet av april.

– For kundene må vi fremstå med et attraktivt tilbud, og da vil det å ha lav kost være helt avgjørende, sier Erik G. Braathen til Finansavisen.

Tonje Wikstrøm Frislid har tidligere uttalt at vi alle må fly mindre i årene fremover for å ta vare på miljøet. 

– Nettopp derfor bygger vi opp et selskap som ikke er avhengig av å få stadig flere å fly stadig mer for å oppnå lønnsomhet, sier hun.

I oktober fikk selskapet et nei fra regjeringen til å støtte det nye flyselskapet og viste til de ordinære koronatiltakene for luftfarten. 

Nettstedet  flysmart24.no skiver at selskapet i fase to vil øke flåten til 28-30 fly. Da vil selskapet også trafikkere flyplassene i Alta, Molde, Ålesund og Haugesund.

Utenriks blir det også flere ruter. Det er snakk om Stockholm, London, Amsterdam, Paris, Athen, Praha, Berlin, Roma og Palma de Mallorca. 

Selskapet har også planer om flere utenlandsruter fra Bergen. Det blir trolig Malaga, Nice og London.

Selskapet lover «superenkel booking på nett og mobil», og at kundene skal kunne endre billettene gebyrfritt. Det er også mulig å angre seg innen 24 timer og få full refusjon.

TEKST: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.