Frp-Dale: Regjeringens klimaplan minner om MDG-politikk

KRITISERER: Frps stortingsrepresentant Jon Georg Dale mener regjeringens klimaplan har mange likhetstrekk med MDGs forslag til klimatiltak. Foto: Frp

I en kronikk i VG refser Frps stortingsrepresentant Jon Georg Dale regjeringens klimaplan. Ifølge Dale vil tiltakene regjeringen foreslår gjøre livet til vanlige mennesker vanskeligere. Dale mener regjeringen pøser på med symbolpolitikk.

– I klimameldingen legges det opp til flere særnorske forbud, påbud og avgiftsøkninger som kan true lønnsomheten til bedriftene våre, skriver Dale. Han nevner blant annet at regjeringen legger opp til at utslipp og arbeidsplasser skattlegges hardere enn i konkurrerende land.

Ifølge Dale minner regjeringens politikk mye om forslag fra Miljøpartiet De Grønne.

– Når MDG for få år siden foreslo dette avgiftsnivået mente vi alle at det var uansvarlig. Nå foreslås dette av Høyre. Det er ikke til å tro, skriver Dale i kronikken. Han konkluderer med at dette rimer dårlig med regjeringens mantra om at det ikke blir grønt skifte av røde bunnlinjer.

Tekst: Redaksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published.