Putin truer Vesten

Russlands president Vladimir Putin kom med sterke advarsler mot Vesten og truet med atomvåpen under sin årlige tale om rikets tilstand i Moskva i dag. Putin viste til enkeltes ønsker om å utplassere bakkestyrker i Ukraina – Vesten har et ønske om å ødelegge oss fra innsiden og deres motstand mot Russland er preget av russofobi, sa Putin i sin ekordlange tale til føderasjonsforsamlingen.

RUSSOFOBI: Vestens motstand mot Russland preges av russofobi, sa Vladimir Putin i sin tale til føderasjonsforsamlingen.

Putin gjentok sine løgner om at det ikke var Russland som startet krigen mot Ukraina, og at han leder en kamp mot nazister og for russisk uavhengighet og frihet.

Ellers mente presidenten at russerne kunne se frem til lysere tider med hensyn til økonomien.

Russland går til valg om drøye 14 dager, og det var viktig for Putin å tegne et positivt  bilde av Russland i en tid hvor hundretusenvis av russiske menn er blitt skadet eller drept i krigen mot Ukraina. Han trenger også å skape et et skinn av legitimitet for sin makt. Han har ingen reelle motkandidater, og de eneste som kunne utfordre han er nektet å stille opp eller ryddet av veien. Aleksej Navalnyj begraves fredag.

Han aviste at Russland har planer om å sende atomvåpen ut i verdensrommet. Folk i Vest-Europa og USA skal  vite at Russland er militært sterkt og at det er nytteløst med våpenhjelp til Ukraina.  Det kan også være svært risikabelt.

Skulle det bli aktuelt med Nato-styrker på bakken i Ukraina, slik Emmanuel antydet tidligere i uken, kan det ende i en tragedie. 

– Det ville bety slutten på menneskeheten, sa han.

Vladimir Putin sa at de nye langdistanserakettene Sarmat  er utplassert og at de strategiske atomstyrkene nå er i full beredskap.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.