Amundsen kritisk til politiets ressursbruk

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) forsvarer i lokalaviser i Harstad  sine innlegg på Facebook i mars som førte til at han trakk seg som leder av justiskomiteen på Stortinget. Han ble også strippet for verv i partiet frem til 31. januar neste år. Amundsen er også svært kritisk til politiets ressursbruk.

– Jeg ønsker ikke å forsvare språket som ble benyttet i de etter hvert godt kjente Facebook-kommentarene, men jeg tillater meg likevel å skille mellom språk og meningsinnhold. For kjernen i mine kommentarer, som førte til anmeldelsene, var intet annet enn å vise til det som er faktiske forhold, skriver Amundsen

Per-Willy Amundsen

Amundsen skriver også om bakgrunnen for hvorfor han ikke ville forklare seg for politiet.

– Den frie offentlige debatt skal ikke henvises til et avhørsrom hos politiet, slik det er i Russland. Derfor valgte jeg å takke tydelig nei til å gi politiforklaring, skriver han, og retter sterk kritikk mot at Oslo-politiet brukte to uker på etterforskningen før saken ble henlagt.

Per-Willy Amundsen har fått støtte fra sine partifeller i Troms Frp, og vil ikke utelukke at han stiller som kandidat til Stortinget også til valget neste år.

– Det må jeg tenke litt gjennom. Det er uansett noe som jeg skal svare på når det spørsmålet kommer fra nominasjonskomiteen, sier han til NRK

Tekst: Redaksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published.