ISRAEL FRIGJØR BESTALSKE HAMAS-VIDEOER

Norge anerkjenner Palestina som en stat til stormende jubel fra Hamas og en samlet norsk venstreside – inkludert medie-eliten. Israel svarer med å tilbakekalle sin ambassadør i Norge og invitere Norges ambassadør i Israel til å se på de siste bestialske videoene de har beslaglagt hos tilfangetatte Hamas-terrorister. Den norske anerkjennelsen av Palestina skjer samtidig med at to andre av de mest Israel-kritiske landene i Europa, Spania og Irland, gjør det samme.

BESTIALSK: Her er noen av stillbildene fra Hamas-terroristers angrep på en kvinnelig observatørpost nær Gaza 7. oktober. Israel har – i samråd med jentenes familier – valgt å frigøre videoene. De palestinske terroristene filmet ugjerningene med sine egne kameraer. Som det fremgår av bildene, fant terroristene også tid til å be og prise Allah mens de drepte, torturerte og voldtok. De verste bildene er fjernet, og vi har valgt å ikke vise levende bilder. De 19 år gamle jentene som overlevde angrepet, er fortsatt gisler hos Hamas. Foto: IDF

Den norske anerkjennelsen møter sterk motstand blant borgerlige partier på Stortinget.
Mange påpeker det faktum at Ap tidligere avstod fra en anerkjennelse av Palestina på grunn av mangelen av sammenhengende territorium, struktur eller autoritet som kunne representere en palestinsk stat.

«Disse realitetene har ikke endret seg. Dagens anerkjennelse kan dessverre mot sin hensikt og gjøre en fredsløsnig vanskeligere. Gaza er fortsatt kontrollert av Hamas, en terrororganisasjon. Å anerkjenne Palestina uten en klar plan for hvordan dette skal forenes med Hamas’ styre i Gaza, kan undergrave de palestinske selvstyremyndighetenes legitimitet og gjøre en fremtidig fredsavtale enda vanskeligere å oppnå» skriver nestleder i Kristelig Folkeparti Dag Inge Ulstein. Han mener det virkers om om at regjeringen har latt seg presse til en symbolhandling som i verste fall kan sette enhver fredsprosess på vent.
Han viser også til Danmarks statsminister Mette Fredriksen som har uttalt at en palestinsk stats kun kan aksepteres dersom det er full anerkjennelse av Israels rett til å eksistere.
Frp-leder Sylvi Listhaug har forståelse for at den israelske ambassadøren nå forlater Norge. Hun mener avgjørelse er dråpen som har fått begeret til å renne over for Israel.
– Jeg tror Israel opplever at den norske regjeringen hele veien har hatt en fiendtlig innstilling til Israel, sier hun til avisen Dagen.
Frp-lederen trekker frem flere eksempler:
– Etter terrorangrepet 7. oktober tok det flere dager før regjeringen ville kalle Hamas for en terrororganisasjon. Da kongen ville kondolere, ble han frarådet dette fra utenriksdepartementet på grunn av «konfliktens politiske natur», sier hun og fortsetter:
– Så kom det famøse bildet der Barth Eide stilte opp sammen med en ekstrem palestinaaktivist med en plakat med ukvemsord om Israel. Det kom ingen offisiell beklagelse til Israel etter bildet, bare en beklagelse via mediene. Det er ikke slik man driver diplomatisk arbeid, mener Listhaug.
Indirekte belønner den norske regjeringen Hamas sitt terrorangrep med å anerkjenne en palestinsk stat som ikke finnes. Nå hylles de av terrororganisasjonen Hamas.
Det er talsperson for Hamas-bevegelsen, Bassem Naeem som overfor TV2 takker Norges regjering og det norske folk for anerkjennelse av Palestina.
– Takk for alle disse sterke standpunktene og denne sterke støtten til den palestinske saken.
Naeem, som er talsperson for internasjonale relasjoner i Hamas, sier han ikke er overrasket over Norges avgjørelse.
– Vi har alltid nytt godt av sterk støtte fra Norge, både til den palestinske saken og til det palestinske folks rettigheter, sier Hamas-talspersonen.

MØTER KRITIKK: Statsminister Jonas Gahr Støre (t.v) og utenriksminister Espen Barth Eide får sterk kritikk for å gå til anerkjennelse av Palestina før det foreligger noen stat. Foto: Wikipedia Commons


Også Norge tidligere ambassadør til Israel, Jon Hanssen-Bauer, frykter tidspunktet den norske anerkjennelsen. Han mener Norge bommer på timingen når de anerkjenner Palestina som stat nå.
– Det virker som det er for dårlig forberedt, sier Jon Hanssen-Bauer til NRK.
– Hadde vi for eksempel fått med oss Frankrike, Tyskland eller Storbritannia og laget et felles fremstøt med anerkjennelsen, tror jeg det ville blitt tatt imot mye bedre i Israel, og også blant palestinerne. Nå er dette helt avhengig av hvordan oppfølgingen blir de neste dagene og ukene i Europa, sier Hanssen-Bauer.
Israels ambassadør i Noreg Avi Nir-Feldklein har tidligere sagt at om Norge anerkjenner Palestina som stat, vil det ha en dårlig innvirkning på Norges forhold til Israel.
Israels utenriksminister Katz som representerer høyre-partiet Likud, sier sier at anerkjennelsen vil få ytterligere konsekvensar for Norge.
Han mener at Norge med dette sender et budskap til palestinerne og resten av verdens om at «terrorisme lønner seg».
Norges anerkjennelse av Palestina som egen stat kommer samtidig med at israelerne har fått kjennskap til noen bestialske videoer av Hamas-terroristenes herjinger under massakrene 7. oktober i fjor. Blant annet viser de at angrep på et base med en gruppe unge kvinnelige observatører nær grensen til Gaza. Her drepte Hamas-terroristene flere kvinner, voldtok andre, maltrakterte de fleste mens de tok pauser og vendte seg mot Mekka for å be til Allah.
Noen av jentene ble senere dyttet inn i militære kjøretøyer og fraktet til Gaza. Noen av de skal senere trolig ha blitt vært drept i fangenskap, mens andre holdes som seksuelle slaver.
Det er blant annet disse videoene israelerne vil vise ambassadørene fra Norge, Spania og Irland når de innkalles til israelske UD i Jerusalem en av de første dagene.
Tekst: Redaksjonen/Essensielt

Leave a Reply

Your email address will not be published.