JOURNALIST I AL-JAZEERA VAR OGSÅ FANGEVOKTER FOR HAMAS-GISSEL

Han kombinerte jobben som journalist og fotograf for den propalestinske TV-kanalen Al-Jazeera med jobb som fangevokter for kidnappede israelske gisselet Noa Argamani. Israelske spesialtropper fant den 26 år gamle kvinnene i hjemmet til Abdallah Aljamal da de greide å redde fire gisler fra fangenskapet på Gaza fredag.

LIVREDD: En livredd Noa Argamani blir bortført av bevæpnede palestinske terrorister på en motorsykkel. Hun har vært holdt som gissel på Gaza i åtte måneder av en «journalist» i Al-Jazeera.


Journalisten, som rapporterer både for Al-Jazeera og Palestine Chronicle, ble drept under frigjøringsaksjonen da han sammen med andre familiemedlemmer gjorde motstand og forsøkte å hindre elitesoldatene til å ta med seg Noa Aljamani.
Al-Jazeera som drives fra og eies delvis av diktaturstaten Qatar, blir gjerne brukt av norske venstreradikale journalister som noe av det mest uavhengige og objektive når det gjelder dekning av konflikten mellom Israel og Hamas.


Noa Argamani ble tatt til fange av sivilkledde palestinere 7. oktober mens hun ar på musikkfestivalen SuperNova. Videoer viste en livredd kvinne som ble tvunget opp på en motorsykkel av bevæpnede menn, mens hun skrek om hjelp.
Den israelske storavisen Israel Hayom kan nå fortelle at Noe Argamani har vært holdt som fange i hjemmet til journalisten og fotografen til Al-Jazeera.
Noa Afgamani ble reddet ut fra fangenskap under en spektakulær aksjon lørdag. Journalisten/fangevokteren ble drept, sammen med flere familiemedlemmer, da de forsøkte å forhindre redningen av sitt gissel.
Norske medier klager stadig vekk over at journalister som dekker krigen har blitt drept i kampene i Gaza. Abdallah Aljamai var en slik «journalist» som hadde andre oppgaver enn å skildre en krig på mest mulig objektiv måte.
Tekst: MORTEN AASBØ

ENDELIG HJEWMME: Noa Argamani kan igjen holde rundt sin far. Hennes mor ligger på et sykehus i Tel Aviv med uhelbredelig kreft. Hennes kjæreste,Avinatan Or, er fortsatt gissel hos Hamas.
JOURNALIST OG FANGEVOKTER: Abdallah Aljamal jobbet som journalist for Al-Jazeera og gisselvokter for Hamas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.