VI ØDELEGGER MOBILEN VÅR SOM ALDRI FØR

 

 

ØDELAGT: Nesten hver tredje nordmann oppir at de har ødelagt en mobiltelefon de siste 12 månedene. Foto: Shutterstock

 

Fersk undersøkelse viser at nordmenn ødelegger mobilene sine som aldri før. Samtidig er sommeren høytid for kjøp av ny telefon. 26 prosent av de spurte i undersøkelsen, som YouGov har utført, svarer at de har ødelagt telefonen sin i løpet av det siste året. Det tilsvarer minst 962.000 mobiler.

– At så mange av oss har ødelagt mobilen sin i løpet av det siste året viser hvor viktig telefonen har blitt for nordmenn og at den er med oss uansett hvor vi går og hva vi gjør. I tråd med dette er det nesten ikke til å unngå at vi ved jevne mellomrom er uheldige og mister den i bakken eller i vannet, for eksempel når vi har tatt den frem for å ta bilder, sier salgssjef for Telekom hos Elkjøp Norge, Thomas Brandsnes.

Tallene fra undersøkelsen finner du i dokumentet helt nederst på siden

Knuste skjermer og ulike typer av vannskader er det elektrokjeden ser mest av når Ola og Kari Nordmann kommer innom med sine ødelagte mobiler.

– Vi nordmenn bruker stadig mer penger når vi kjøper ny mobil, så det kan definitivt bli en dyr affære å være uheldig. Samtidig vet fra før at 30 prosent av oss ikke beskytter mobilen med deksel eller etui. En slik beskyttelse vil ikke stå imot alt, men i ni av ti tilfeller vil det redde telefonen din dersom du mister den i bakken. Et vanlig deksel gir i tillegg grei beskyttelse mot både vann og støv, sier Brandsnes.
1,22 millioner på mobiljakt

Elkjøps undersøkelse viser også at svært mange nordmenn bruker sommeren til å skaffe seg ny mobil.

33 prosent av de spurte sier at de enten allerede har få seg ny telefon denne sommeren eller at de vurderer å gjøre det. Dermed er 1,22 millioner nordmenn på mobiljakt i løpet av ferieukene.

– Antallet i seg selv er jo helt vanvittig og viser tydelig at vi nordmenn ser på sommeren som mobilperiode nummer én. Mange foreldre syns sommerukene er en god anledning til å gi barna sin første telefon, noe som helt klart bidrar til de høye salgstallene. Samtidig er det flere aktører som annonserer mobiltjenester- og produkter nå om sommeren, sier salgssjef Brandsnes.

Han har også lagt merke til at nordmenn i større grad er uheldige og ødelegger telefonene sine nå om sommeren enn ellers.

– Vi har sjelden en mer aktiv bruk av mobilene våre enn om sommeren, og er man mye på farten på fjellet, på stranden eller i vannet så hender det jo at man er uheldig. I år har man i tillegg hatt Pokémon Go-bølgen, som har gjort at mange har brukt telefonen mye, sier Brandsnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.