Krangel mellom UDI og Petter Stordalen

 

THIEF: Hotel Thief egner seg dårlig som asylhotell. Foto: Essensielt

 

Petter Stordalens generøse tilbud om å gi bort 5000 hotellnetter til nye migranter har skapt konflikt mellom UDI og de ansattes fagforening i Choice-kjeden, som Stordalen eier.
På luksushotellet The Thief er 250 asylsøker fra Afghanistan, Eritrea og Kosovo plassert over to etasjer. Stuepikene på hotellet nekter nå å jobbe i disse etasjene før de vår vektere med seg, noe UDI ikke vil betale for. UDI mener vakthold klart burde inngå i det generøse tilbudet som Petter Stordalen fremsatte i full offentlighet på NRK-programmet Skavlan tidligere i år.

Nekter å gjøre forskjell

Petter Stordalen sier i en sms til Essensielt at han er lei for at dette problemet oppstod. Han mener mye skyldes at mange av flyktningene ikke er vant med å bo på femstjernes hoteller, og at mange av flyktningene har pådratt seg alkoholskader ettersom hotellet har en policy om ikke å gjøre forskjell på folk. Det betyr at minibarene på samtlige rom på The Thief ikke stenges.
– Jeg nekter plent å gjøre forskjell på folk. Mye av vår fortjeneste får vi nettopp fra salget av alkoholholdige drikkevarer fra minibarene, fastslår Stordalen.
UDI sier at de synes det er pinlig at UDI skal sponse alkoholen som drikkes – noe de trodde var inkludert i tilbudet fra Stordalen og hans Choice-kjede.
Stordalen skriver videre i sin sms: ”Jeg visste ikke at folk fra Eritrea og Afghanistan var muhammedanere – så der tok jeg nok feil. Kanskje vi finner årsaken der når våre thailandske og filippinske stuepiker sier de stadig blir utsatt for seksuelle tilnæringer – spesielt fra de ca. 20 mindreårige afghanerne mellom 22 og 26 år som bor her”, avslutter Stordalen i sin SMS.

MUHAMMEDANERE: Jeg var ikke klar over at mange av flytningene var muhammedanere, sier Choice-sjef Peter Stordalen .
Foto: Wikipedia Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published.