Opel med revolusjonerende elbil

Kommende sommer vil Opel lanserer sin folkelige el-bil Ampera-e som tyskerne håper skal tiltale de som vil ha en el-bil som hovedbil, men som ikke har råd til en dyr Tesla.
Opels elbil vil ha en rekkevidde på hele 50 mil på en ladning – noe som gjør at den slår Tesla Modell 3 på rekkevidde. Opel Ampera-e går fra til 0 til 100 km/t på 7,3 sekunder, og prisen starter på 299.9000 kroner i utstyrnivået Premium. Modellen er svært velutstyrt i standardutgaven og har for eksempel oppvarmet skinnratt, 17-tommers lettmetallfelger, infortainment med 10,2-tommers berøringsskjerm og parkeringssensorer både foran og bak. Andre elbiler med tilsvarende rekkevidde koster gjerne det dobbelte.
Norge er det landet hvor Opel er først ute med å introdusere sin første elbil. Det skjer i juni og ifølge Opel har de allerede en lang bestillingsliste. Og alle som bestilte bilen før jul i 2016, vil ventelig få sin elbil i løpet av 2017.
Det har vært mye hemmelighet rundt bilen og Opel oppgav først at den ville ha en rekkevidde på 400 kilometer. Dette ble gjort for å villede konkurrentene så lenge som mulig. 500 km, som den kan gå, er banebrytende tatt i betraktning prisen på rundt 300.000 kroner.
Det er fortsatt dyrere å produsere en bil med en elektrisk drivlinje, enn en bil med forbrenningsmotor, men prisen på batterier faller dramatisk, og det vil ikke gå mange årene før det blir billigere å lage en bil med en elektrisk drivlinje enn en bil med en tradisjonell motor.
Ampera-e bilen vil konkurrere ned Tesla 3-modellen,en premium sedan som vil få en rekkevidde på drøye 345 km og koste rundt 300.000 kr. Produksjonen av denne Tesla-modellen begynner sommeren 2017.
Opel vil foreløpig ikke si så mye om de snart vil komme med nye elbiler i andre segmenter. Men Opel-ledelsen mener at det nå ser ut som ordet ”rekkeviddeangst” vil forsvinne ut av det norske vokabulæret.

FØRST: Norge blir det første landet hvor Opels nye og revolusjonerende Ampera-e skal lanseres – førstkommende sommer. Foto: Opel

Leave a Reply

Your email address will not be published.