Avbestiller Dreamliner-fly

Delta Air Lines har avbestilt 18 Boeing Dreamliner-fly til en listepris på ca. 32 milliarder norske kroner. Bestillingen ble gjort avselskapet Northwest Airlines før det ble slått sammen med Delta i 2008.

Kanselleringen av kontrakten kom ikke uventet på flyanalytikerne. Dreamliner-flyet er et svært moderne og drivstoffgjerrig langdistansefly. Delta har satset mye på det enda større Boeing 777-flyet som ikke er så ulikt Boeings nyeste modell Dreamliner. Delta er kjent for å velge litt større flytyper på samme ruter som sine amerikanske konkurrenter.
Delta står fast med sin gigantiske kontrakt på levering av 120 fly av typen Boeing 737-900 ERs. Disse flyene vil være på plass senest i 2019. Dette er kort- og mellomdistansefly med kun én midtgang – i motsetning til Dreamliner-flyene som har to midtganger.
Boeing 737 ble første gangen satt inn i rutetrafikk i 1968. Modellen er den mest solgte jetflyet i luftsfartens historie. Det er blitt levert snart 9000 fly av denne typen. I løpet av meste år vil Boeing sette i produksjon de første flyene av den nyeste utgaven av modellen – Boeing 737 MAX

BOEING 777: Delta satser i fremtiden på Boeing 777-fly som tar flere passasjerer enn Boeings nyeste langdistansefly, Boeing 787 – også kjent som Dreamliner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.