Toppløs Range Rover Evoque: SUV-kabriolet til alle årstider

TOPPLØS: James Bond-piken Naomie Harris beholdt overdelen på da hun presenterte det nyeste medlemmet av Range Rover-familien – en toppløs Range Rover Evoque høsten 2015.

 

 

 

 

Med James Bond-stjernen Naomie Harris som sexy trekkplaster, ble Range Rovers nyeste medlem, en toppløs Evoque, lansert på Santa Barbra-straden i California i november i fjor. Det er ganske oppsiktvekkende at det lages en kabrioletutgave av en SUV, men Land Rover har greid å skape en svært eksklusiv og sofistikert labriolet.

Evoque´n med tak har blitt svært populær. Land Rover har produsert mer enn en halv million biler siden Range Rover Evoque ble introdusert i 2011. Og modellen ble den bilmodellen til Land Rover som har solgt best i startfasen.Kabrioletvarianten kom til Norge våren 2016 , og prisen begynner på 769.000kr

Konseptbiler fra Land Rover

Naomie Harris, som har rollen som Moneypenny i den siste James Bond-filmen, er trukket inn i markedsføringen ettersom Jaguar Land Rover Spesial Operations Division var med på å utvikle flere av kjøretøyene i Bond-filmen Spectre. Filmen viser flere biler fra Jaguar Land Rover – inkludert Jaguar C-X75 –konseptet som filmens skurk disponerer. Du vil i filmen også se en rekke Defender-biler ved side av Rang Rover Sport SVR skapt av tidligere nevnte spesialdivisjon innenfor JLR-konsernet. James Bond personlig kjører i filmen en Aston Martin DB10 som i virkeligheten er en ombygd V8 Vantage med spesielt interiør.

– Den kan brukes til å cruise med langs Pacific Coast Highway i LA, og samtidig være en perfekt offroader på landbygden hjemme i England, konstaterte hun under lanseringen.

Taket felles ned på 18 sekunder

 

Produsentehn hevder bilen skiller seg ut fra andre kabrioletbiler ved å ha – relativt sett – romslig plass til to passasjerer i baksetet.

Det akustisk isolerte taket kan felles ned på 18 sekunder i hastigheter opp til 48 km/t og det hele styres fra midtkonsollen.

Infotainmentsystemet styres fra en 10,2 tommes berøringsskjerm som er standard på alle modeller. Plassen i bagasjerommet er uavhengig av om taket er på plass eller nedfelt. Og bagasjerommet skal romme en standard golfbag – eller en nedfelt barnevogn.

Bilen har en ”vadekapasitet” på opptil en halvmeters dyp, og sensorer i dørspeilene skaffer hele tiden informasjon om vanndybden.

Range Rover Evoque Convertible kommer i firesylindrede motorer i aluminium. Du kan velge mellom bensin- eller dieselmotor.

Bilen har fått god mottakelse av motorjpurnalistene, men mangel på plass i kupeen trekkes ofte frem som et ankepunkt – til tross for imponerede ytre mål. Oppholdsrommet til taket krever sin plass. Men bagasjerommet er på 251 liter.

Sikkerheten er på topp med veltebøylesystemet med veltebøyler skjult i karosseriet bak. To veltebøyler i aluminium utløses innen 90 millisekunder ved en eventuell velt for å skape et sikkert område for passasjerene.

Land Rovers utvalg av den firesylindrede bensin- og nye dieselmotorer i aluminium inkluderer den kraftige Si4-bensinmotoren med 240 hk som leverer enestående ytelse og raffinement.

Land Rovers nye 2,0 liters Ingenium-dieselmotorer med 150 hk og 180 hk leverer svært effektiv og raffinert ytelse med et drivstofforbruk ned til 5,7 l/100 km og CO2-utslipp fra 149 g/km.

Evoque Convertible bygger på Land Rovers All-Terrain egenskaper i verdensklasse med de samme avanserte teknologiene som man finner i Coupé og 5-dørs Evoque.

Den nye Range Rover Evoque Convertible vil bli produsert på Land Rovers Halewood anlegg i Storbritannia sammen med Coupé og 5-dørs Evoque.

SALGSSUKSESS: Range Rover Evoque er blitt en salgssuksess for Land Rover. Ved hjelp av Naomie Harris håper de på stor suksess også for den nye kabrioletversjonen av Evoque.

 

 

 

 

 

 

TOPPLØS: James Bond-piken Naomie Harris beholdt overdelen på da hun presenterte det nyeste medlemmet av Range Rover-familien – en toppløs Range Rover Evoque høsten 2015. Bilen ble vist frem for det amerikanske markedet i forbindelse med motormessen i Los Angeles i november. Foto: Land Rover

 

SALGSSUKSESS: Range Rover Evoque er blitt en salgssuksess for Land Rover. Ved hjelp av Naomie Harris håper de på stor suksess også for den nye kabrioletversjonen av Evoque.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.