AP OG H MISTER MEDLEMMER

FLEST: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet er fortsatt størst når det gjelder antall medlemmer. Men de, i likhet med Høyre, taper medlemmer. Foto. Instagram

Ap er med sine 54.856 fortsatt det politiske partiet med flest medlemmer, men har mistet 2.746 medlemmer siden i fjor. Også i Høyre melder folk seg ut. De tapte 2.802 medlemmer i fjor og ligger nå på 28.585 medlemmer. Også Venstre taper medlemmer. Bare venstreradikale SV og det venstreekstreme Rødt vokser.

De gamle nystalinistene i Rødt har ifølge egne tall økt medlemstallene med over 80 prosent de siste 10 årene. Partiet holdt, tidligere, av redsel for overvåkningspartiet, tallene hemmelig. Nå kan deres journalistvenner i Klassekampen fortelle at de økte antallet medlemmer med 13,1 prosent bare i 2016. Hva som gjør at norske kommunister nå blir aktive partmedlemmer i Rødt, vites ikke sikkert.

Men de rødes partisekretær, Marit Elfring, hevder at partiet fikk et rush av nye medlemmer etter at Donald Trump ble valgt til USAs nye president. Det er nå, ifølge Klassekampen, 3.093 registrerte Rødt-medlemmer. Det er ifølge kommunistavisen hele 358 flere enn da Obama satt som president for ett år siden,

– Årsaken til medlemsveksten er at partiet har blitt en tydeligere politisk aktør, tror partisekretær Mari Eifring.

Partiet er organisatorisk sterkest i Nordland ved siden av i hovedstaden.

I Oslo stiller Rødt med partileder Bjørnar Moxnes – partilederen og medieyndlingen kjent fra samtlige realityshow i norske TV-kanaler – kanskje med unntak av Pardies Hotel og Kjendis-Farmen. Kjekkasen fra Nordstrand troner øverst på Oslo-listen foran Seher Aydar og tidligere nevnte Mari Eifring.

Venstre har ifølge Dagbladet 8032 medlemmer, noe som er 1600 færre enn i 2003 og over 800 færre enn i 2015. I Venstre-ledelsen tror de det er samarbeidet med Frp og regjeringsslitasjen som er forklaringen på medlemstapet,

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.