AMUNDSEN KALLER NORDLYS ” PRAVDA” OG ”FAKE NEWS”

 

SKJEV: Justisminister Per-Willy Amundsen har lenge iritert seg over det han kaller skjev formidling av saker som gjelder FrP. Foto: Justisdepartementet

Nybakt justisminister Per-Willy Amundsen kaller Nordlys for ”Pravda” og påstår at Nord-Norges største avis driver med ”fake news”. Anklagen kom etter at avisen skrev en nyhetssak der FrPs statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet ikke ville garantere at E8-utbyggingen er med i regjeringens forslag i Nasjonal Transportplan.

Det endte med en het nattlig diskusjon hvor politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, kom i krangel med tre statsråder fra Fremskrittspartiet.

Etter at Ap-ordfører i Tromsø, Kristin Røymo, gikk ut mot Karlsen, svarte sistnevnt med følgende facebook-melding:

– Herregud, Nordlys?! Har dere ikke det minste fnugg av yrkesstolthet? At jeg selvfølgelig ikke kan lekke noe om kommende Nasjonal Transportplan, betyr jo ikke at det er kroken på døra for E8. Dette er ”fake news”, Skjalg Fjellheim, og det er flaut å se at dere ikke har noen som helst forståelse for prosess…

Etter svar fra Nordlys, kastet også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, fiskeriminister Per Sandberg og justisminister Per-Willy Amundsen seg inn i den hete debatten. Sistnevnte kom med følgende sukk:

– Nordlys og Skjalg Fjellheim vil ikke forstå, Tom Cato. Min erfaring er at selvinnsikten er ikke-eksisterende i Pravda.

Justisminister Per-Willy Amundsen sier i etterkant av feiden at han ikke ser bort fra at en boikott av avisen kommer til å bli tema i valgkamputvalget i fylkespartiet.

Han sier til VG at han reagerer sterkt på måten Nordlys over tid har behandlet Troms FrP på , både politisk og når det gjelder strid innad i partiet.

Amundsen sier videre at han mener mange aviser kan fremstå som venstrevridde, men at situasjonen er helt spesiell i Nordlys.

– Slik har det vært i en årrekke, vi har hatt store utfordringer med den avisen. Hadde dette vært en enkeltstående hendelse, hadde jeg kanskje ikke reagert. Men dette har pågått over tid, i alle fall siden jeg kom inn i det i 2005. Gang på gang opplever vi skjev formidling i saker som gjelder FrP, sier statsråden.

 

STØST: Nordlys er største avisen i Nord-Norge.

Han hadde et håp om at forholdene skulle bli litt bedre etter at Nordlys hadde kvittet seg med partibindingen, men slik ser det ikke ut, ifølge justisministeren fra Harstad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.