SE OPP FOR LOKKEPRISER FRA STRØMLEVERANDØRENE

 

 

Vær kritisk til Forbrukerrådets egen oversikt over strømavtaler på strømpris.no. Siden viser et øyeblikksbilde av de billigste avtalene, men det kan være lokkepriser.

Norsk Familieøkonomi skriver på sine hjemmesider at lavprisaktører som Telinet Enrgi og Agva Kraft er kjent for å få kunder inn på billige avtaler, for s å endre betingelsene kort tid etter, uten at kunden er godt nok informert om dette. Deretter kan de opprette en ny avtale med bilige lokkepriser for å havne på toppen av Strømpris.no igjen. Ifølge Norsk familieøkonomi har Agva Kraft hele 20 forskjellige strømavtaler å velge mellom på selskapets egne nettsider.

Europoweer, som er bransjenettstedet meldte i november at Agva Kraft økte prisen på produktet Agva Variabel Valgfri fra rekordlave 8 øre/kWh til 49 øre/kWh. Det er en prisøkning på hele 512 prosent. Også andre produkter fra Agva Kraft har hatt kraftige prisoppganger.

Det er med andre ord viktig å velge en leverandør som ligger høyt plassert på listen over billig strøm over lengre perioder.

Et annet godt råd er at du ikke velger forskuddsbetaling når du inngår strømavtale. Det har vært eksempler på at strømleverandøren overfakturere grovt og at kunden må kjempe lenge for å få tilbake pengene. Skulle strømselskapet gå konkurs risikerer du dessuten å tape pengene.

Fra 1. september i fjor er det innført nye regler som gjør at alle strømselgere skal tilby én fellesfaktura for strøm og nettleie. Den nye ordningen blir også kalt for gjennomfakturering. Avtale betyr også at strømkundene enkelt kan bytte strømleverandør – uten å måtte gå fra en til to fakturaer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.