DERFOR SKAL DU IKKE BLI KJÆRESTE MED DEN PENESTE

 

VAKRE: Amal og George Clooney regnes som svært vakre og attraktive. Ny forskning viser at sjansen for at deres ekteskap skal bli kortvarig, er stor. Foto: Wikipedia Commons

Forskere ved Harvard University i USA har funnet ut at de peneste og de mest attraktive personene er de som rammes oftest av skilsmisse. Sannsynligheten for at attraktive mennesker går fra hverandre eller skilles er større enn blant de med et mer gjennomsnittlig utseende.

I forskningsprosjektet, som er omtalt i danske Ekstrabladet, ble 238 personer bedt om å se på bilder i gymnas-årbøker fra 1970- og 80-årene, og bedømme hvor attraktive personene på bildene var. Deretter gikk forskerne i gang med å undersøke personenes parforhold-historikk. Og der fant de en klar sammenheng mellom det å bli karakterisert som pen eller attraktiv og sannsynligheten for at de var skilt eller hadde hatt et svært kort samboerforhold.

I en annet del av studiet, som hadde 130 deltakere, ble personene viste bilder av kjendiser i stedet for alminnelige mennesker. Også her ble de bedt om å si hvor attraktive de synes de forskjellige kjendisene var. Også her viste resultatet samme resultat som det forskerne fant ut om personene i fotoalbumene fra gymnasene.

I det tredje delstudiet var 134 personer med. Her skulle deltakerne angi hvor interesserte de var i andre personer. Her var konklusjonen at pene deltakere viste større seksuell og romantisk interesse for andre individer.

I den fjerde delstudiet, med 156 menn og kvinner, gikk det frem at folk som føler seg attraktive, har en større tendens til å bedømme foto av andre som attraktive – spesielt hvis de er i et forhold som ikke helt fungerer.

Konklusjon: Vakre eller attraktive mennesker har en sterk tendens til å ha mer kortvarige forhold enn andre. Forklaringen – tror forskerne – er at de ikke er så villige til å jobbe med et forhold som halter. De har jo ingen problemer med å finne en ny attraktiv kjæreste.

Og trøsten for alle gjennomsnittsmennesker får være at drømmeprinsen eller -prinsessen du drømt om i ungdomstiden, men som du ikke fikk, ville fordunstet ganske fort om du hadde greide å erobre han eller henne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.