LONDON-TERRORISTEN: BLE MUSLIM I BRITISKE FENGSLER

 

 

TERRORISTEN: Khalid Mamood ble en radikalisert muslim under soning i britiske fengsler. Foto: Met. Police

Bevæpnede styrker hadde fredag ettermiddag arrestert åtte personer på forskjellige adresser i Storbritannia – inkludert i et lokale i Birmingham hvor leiebilen som ble brukt under terroraksjonen i London onsdag ettermiddag, var leid. Torsdag kveld ble det også kjent at det var en 52 år gammel radikalisert muslim med navn Khalid Masood som, ifølge politiet, utførte terrorhandlingen. Den 43 år gammel tobarnsmor og spansklærer Aysha Frade (43), politimannen Keith Palmer (42), London-mannen Leslie Rhodes (75) samt den amerikanske turisten Kurt Cochran, døde i terroraksjonen på og ved Westminster-broen.

Cocheran hadde sammen med sin kone, Melissa Payne Cochran, feiret deres 25 års bryllupsdag i Europa, og var på vei hjem til Utah i USA, da han ble drept og hun ble alvorlig skadet. Syv av de ca. 40 skadede skal torsdag ettermiddag fortsatt være i en kritisk tilstand.

Store styrker fra Scotland Yard , i tett samarbeid med West Midland Police i Birmingham, gikk til aksjon i Hagley Road i Birmingham onsdag kveld og pågrep flere personer. Mye tyder på at Masood bodde her. Også i London har tungt bevæpnede politistyrker pågrepet folk som kan ha samarbeidet eller kjent til terroristens planer.

Foreløpig tyder mye på at Masood var alene om selve terrorhandlingen. Han kjørte en leiebil, en rask firehjulsdreven Hyundai i voldsom fart langs fortauet på Westminster-broen, før han krasjet inn i et gjerde og knivstakk en politimann på vakt utenfor Det britiske parlamentet

Assisterende politimester Mark Rowley i Metropolitan Police fortalte reportere onsdag kveld at det tilsynelatende så ut til å være kun en angriper, men det ville være dumt å være overbevist om det så kort tid etter ugjerningen. Han uttalte også at gjerningsmannen trolig var inspirert av ”internasjonal og islamistisk terrorisme”.

Statsminister Theresa May fortalte under en orientering for Underhusets medlemmer torsdag formiddag at gjerningsmannen er født i Storbritannia og at sikkerhetstjenesten M15 tidligere har etterforsket mannen på grunn av hans sympatier med voldelig ekstremisme, Han er tidligere dømt flere ganger for vold og besittelse av våpen, men ikke dømt for terrorrelaterte handlinger.

Han var derfor ikke blant de ca. 3000 britiske islamistene som i dag blir tett overvåket på grunn av faren for terrorhandlinger. Masood var ikke født muslim, men skal ha konvertert til religionen for noen år siden etter flere fengselsopphold. Naboene beskriver han som en stille og hyggelig fyr, som likte å stelle i sin lille hage i Birmingham.

Terrororganisasjonen IS har hevdet at en av deres ”krigere” stod bak terroren i London, men britisk etterretning legger ikke all verdens troverdighet i den uttalelsen. Erklæringen kom via nettstedet Aamaq som står IS nær.

 

MIDDELKLASSE-JIHADIST: Khalid Masood levde en periode i en villa til 7-8 millioner kroner sammen med en vellykket forretningskvinne. De har også to barn sammen. Foto: Faksimile: Daily Mail

Mannen, som er født Adrian Elms, men som i dag er kjent som Khalid Masood, skal ha blitt religiøs i britiske fengsler under noen av sine mange soninger for voldsrelaterte handliner. Hans ungdomstid var preget av alkohol og dop, samtidig som han var en aktiv kroppsbygger. Han var populær hos kvinnene og bodde en periode på flere år sammen med en velstående forretningskvinne i en eksklusive bolig verd 7-8 millioner kroner. Daily Mail kaller han ”Middel Class Jihadi” (middelklasse jihadisten). De fikk to jenter sammen.

I 2004 kom han ut etter en soning – og var blitt en radikal islamist. Han konverterte, og giftet seg med en muslimsk kvinne. Jentene som Masood hadde med forretningskvinnen, fikk Masood overtalt til å konvertere. En av dem skal i dag gå tildekket med hijab.

Trump jr. kritiserer Londons borgermester

Londons muslimske ordfører Sadiq Khan blir sterkt kritiserer av Donald Trump jr. etter at borgermesteren tidligere skal ha uttalt til avisen London Evening Standard at ”terrorangrep er noen folk som lever i storbyer må venne seg til”   (terror is part of living in a big city”).

”Tuller du med meg? Var presidentsønnens budskap i en tweet som han hadde linket til den spesielle uttalelsen fra borgermesteren i september i fjor. Trump jr.s tweet vekket debatt i London, og flere mente han hadde misforstått borgermesterens uttalelser i fjor høst.

Også Nigel Farage reagerte på borgermesterens ord

Også den tidligere UKIP-lederen Nigel Farage uttalte onsdag at han er dypt uenig med uttalelsen til London-borgermesteren om at terror er noe folk som bor i storbyer må leve med.

– Jeg vil aldri at det vi har opplevd i dag skal bli en del av ”pakken” ved det å leve i en moderne, større storby, sa han under et TV-program.

Han tok til orde for at politiet må få de midlene de ber om, og at alle nå må stille seg 100 prosent bak landets politistyrker.

– De har gjort en svært god jobb. Det er 10 år siden et terrorangrep skjedde i London, og jeg håper det vil gå mer enn 10 år før neste angrep kommer, sa Nigel Farage, og understreket at Storbritannia burde lærer litt av Trump når det gjelder det å sette regler og vilkår for hvem som skal slippe inn i et land.

Den verdenskjente TV-personligheten Piers Morgan, (tidligere CNN og nå i en dobbeltrolle som Daily Mail-redaktør og programleder i ”Good Morning Britain”), kom med tøffe uttalelser mot London-terroren og fremtidige terrorister som ønsker å ta fra britene deres frihet og demokrati. Sammen med sin makker Susanna Reid dekket han terrorangrepet live fra stedet. Også i etterkant kom han med harde ord til islamister og andre som vil ødelegge Storbritannia.

PIERS MORGAN: Piers Morgan videreformidlet denne kommentaren til terroren på sin Tweet-konto

– De har ingen ønske om fred eller politiske løsninger. De vil bare bruke kuler, bomber og kniver for å tvinge oss til å bli lik dem som en del av deres demente og ville planer om et middelaldersk kalifat. Der homofile blir steinet til døde, der kvinner blir underkuet til objekter og syk underkastelse, og der hvor små barn blir forvandlet til zombie-aktige mordere. Folk som blir tatt mens de spiller rockmusikk får deres hoder kuttet av ved offentlige henrettelser med frydefulle tilskuere. Men de vil tape! konkluderte den verdenskjente TV-personligheten Piers Morgan.

Clarkson mener betegnelsen maron er bedre enn terrorist

Jeremy Clarkson, en annen kjent britisk TV-personlighet, som nå skriver for tabloiden Sun, mener det å kalle Khalid Masood terrorist er en gal benevnelse på massemorderen Masood.

– Vi skal ikke hedre Westminster-drapsmannen ved å kalle han terrorist…. Khalid Masood er en idiot (moron). Å kalle han terrorist er å belønne han med en æresbetegnelse han lengtet etter å få, skriver Clarkson.

MINNESMERKE: Sist gang London ble rammet av islamsk terror var 7. juli 2005 — med 56 døde. Her fra minnesmerke i Hyde Park. Foto: Nick Cooper/Wikipedia Commons

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.