MINST 45 KRISTNE DREPT I EGYPT

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har innført en tre måneders lang unntakstilstand i Egypt etter bombeangrepene som har kostet minst 45 menneskeliv. Terrorister slo til mot to fullsatte koptiske kristne kirker palmesøndag.

Angrepene er ett av mange angrepene de koptiske kristne i Egypt har opplevd de siste årene. FNs generalsekretær fordømmer bombingen av de kristne kirkene og betegner angrepene som ”feige” og ”grusomme”.

IS har tatt på seg ansvaret for de to terrorhandlingene.

Den fullpakkede Mar Gerges-kirken i byen Tanta, St. nord for Kairo ble rammet først. 29 døde og 78 ble skadet. Noen timer senere gikk en ny bombe i St. Markus-kirken i Alexandria lenger nord. Også her gikk det mange menneskeliv.

Den koptiske kardinalen, Tawadros II, skal ha ledet messen, men hadde forlatt kirken like før angrepet skjedde.

Det er ikke mer enn fire måneder siden 27 mennesker ble drept under et angrep på den koptiske Sankt Markus -katedralen i Kairo. Også da tok en lokal avlegger av IS på seg ansvaret for terrorangrepet.

De koptiske kristne, som utgjør ca. 10 prosent av befolkningen i det muslimske Egypt, blir utsatt for stadig sterkere forfølgelse. Også nord i Sinai på grensen mot Gaza, hvor IS får stadig sterkere feste, har flere kristne blitt drept de siste ukene.

 

STORE ØDELEGGELSER: En bombe tok livet av minst 29 mennesker i Mar Gerges-kirken i Tanta. Foto: skjermdump youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published.