REKORSOPPLUSTNING OM SD ETTER TERROR

 

REKORDMÅLING: Sverigedemokraterna og Jimmie Åkesson kan glede seg over rekordhøye tall på en fersk meningsmåling. Foto: SD

 

Det innvandrerkritiske partiet Sverigedemokraterna (SD) er nå det desidert største partiet i Sverige på flere meningsmålinger. I Sentios siste måling, som delvis er tatt opp etter terroraksjonen i Stockholm sist uke, får partiet hele 27,2 prosent oppslutning. Aps søsterparti, Socialdemokraterna ligger nesten fire prosentenheter etter.

Målingene til Sentio er basert på et webpanel og Sentios målinger gir SD konsekvent mye høyere tall enn målinger som er telefonbasert. Det er ganske normalt at mange vegrer seg for å støtte ytterpartier når de blir ringt opp.

Interessant å merke er at Senterpartiets søsterparti, Centerpartiet, går tilbake og ikke opplever noen fremgang slik Senterpartiet har sett i nabolandet. Centerpartiet går tilbake fra 11 til 8,7 prosentpoeng. Moderaterna opplever en liten fremgang fra 15,2 til 15,8, mens Vänsterpartiet, Sveriges SV, går tilbake fra 8,9 til 7,2. prosentpoeng.

 

Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterna kan glede seg over rekordhøye tall på en meningsmåling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.