Sandberg advarer mot naiv innvandringspolitikk

 

ADVARER: Per Sandberg advarer mot en naiv innvandringspolitikk

Mens krefter i Ap nå ønsker å liberalisere asylpolitikken, særlig når det gjelder enslige som sier de er under 18 år, advarer Per Sandberg mot en slik liberalisering. – Det kan føre til en voldsom strøm med asylsøkere til Norge, advarer Sandberg som er konstituert innvandrings- og integreringsminister.

Sandberg sier til DN at de nå har fått enighet med Ap på noen punkter som er veldig bra.

– Nå vil mange i Ap reversere sin egen politikk og gi opphold til alle som, hevder de er under 18 år. Det kan føre til en voldsom strøm med asylsøkere til Norge, sier Sandberg til avisen.

AUF og flere fylkeslag i Ap vil nå jobbe for at Arbeiderpartiets landsmøte skal gå inn for å gjøre det lettere enn i dag å gi permanent opphold til de mellom 15 og 18 år. Det mener Frp-toppen er naivt.

– Da Norge og Sverige i 2015 alene stod for omtrent halvparten av alle enslige barn som kom til Europa, trenger vi en restriktiv og streng politikk for å hindre at de legger ut på denne farefulle reisen. Det er ikke snilt eller humant å lokke familier til å sende barn som ikke trenger beskyttelse ut på en lang og farefull reise. Det som er humant, er at barna blir hos familie, sier Sandberg til DN.

De fleste såkalte mindreårige som kom til Norge i 2015, kom fra Afghanistan. I 2015 kom det hele 3500, mens det i årets første kvartal kun har ankommet åtte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.